Mike and Dave need wedding dates – 4K Blu-ray

Det har gått ett halvår sedan jag såg Mike and Dave need wedding dates på en pressvisning i Malmö. I december släpptes filmen på det nya formatet 4K Ultra Hd-Blu-ray, en av få anledningar till att besöka filmen som i somras lämnade en sur eftersmak. Höjer det nya formatet filmen? Är den en värdig film för att visa upp det nya hemvideoformatet?

En fråga som ofta ställs när en äldre film har åter ditt vardagsrums ljus är; har filmen åldrats väl? Mike and Dave need wedding dates är förvisso inte gammal men den har inte heller åldrats väl. Berättelsen är precis lika dum vid en andra titt. Bröderna Stangle som spårar ur behöver hitta ett par lugna damer att ta med sig på sin systers bröllop. Adam Devine och Zac Efron agerar ögongodis för tjejer och Anna Kendrick samt Abrey Plaza får göra det för oss pojkar. Storyn är tunn som ett a4-ark och manuset håller skämten på en stadigt låg nivå. När ett nytt hemvideoformat lanseras är det ofta de mest lättsålda titlarna som släpps först, blockbusters, klassiker och nyinspelade filmer. Mike and Dave need wedding dates har precis som jag konstaterade i min förra recension, en bred publik bland sina unga skådespelares fanskaror. För mig handlade denna omtitt mer om att granska formatet än att faktiskt skratta. Att se film i 4K är än så länge något för de största film- och teknikentusiasterna. När du väl tagit steget kommer du inte att vilja se film och tv-serier på något annat sätt.

4k Ultra HD-Blu-rays är ett nytt sätt att se film, Mike and Dave need wedding dates är dock inte den mest representativa filmen för formatet. 4K erbjuder fyra gånger högre upplösning än den som alla Blu-ray-tittare är vana vid. Det finns större utrymme på discen för ljudkvalité och ett bredare spektrum av färger genom den nya standarden HDR. Problemet med denna filmen är att det finns väldigt få scener som utnyttjar detta nya formatet fullt ut. Det är först när berättelsen rör sig mot Hawaii som det finns ett par ögonblick som imponerar, Bland annat en racingtur på fyrhjulingar genom de landskap som Jurassic Park spelades in i. Om ni vill läsa en mer utvecklad recension av filmen hänvisar jag till min recension från i somras som jag även länkade i ingressen. Om det inte vore för det nya formatet hade jag troligtvis inte sett filmen en andra gång.

Mike and Dave need wedding dates – 4K Ultra Hd-Blu-ray

Utöver 4K-discen får ni även en kopia av filmen på Blu-ray. När Blu-ray först släpptes, följde det med en DVD-kopia. Bland extra materialet hittar ni borttagna och förlängda scener, skämt, kortfilmer samt kommentarspår med mera. Även om materialet är generöst håller filmen allt för låg kvalité.

Det har gått ett halvår sedan jag såg Mike and Dave need wedding dates på en pressvisning i Malmö. I december släpptes filmen på det nya formatet 4K Ultra Hd-Blu-ray, en av få anledningar till att besöka filmen som i somras lämnade en sur eftersmak. Höjer det nya formatet filmen? Är den en värdig film för att visa upp det nya hemvideoformatet? En fråga som ofta ställs när en äldre film har åter ditt vardagsrums ljus är; har filmen åldrats väl? Mike and Dave need wedding dates är förvisso inte gammal men den har inte heller åldrats väl. Berättelsen är precis lika dum vid…

Review Overview

Betyg

40

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.