Masters of Horror: Sick Girl

I väntan på att MGM och Sony skulle släppa hans långfilm The Woods fick Lucky McKee erbjudandet att regissera ett avsnitt av Masters of Horror. Roger Corman skulle egentligen regisserat Sick Girl, men McKee fick ta över och passade även på att skriva om manuset.

sickgirl05

Insektsforskaren Ida längtar efter en flickvän. Hennes insektsintresse sätter käppar i hjulen eftersom kvinnorna hon möter tycker det är lite läskigt med en tjej som har lägenheten full av insekter. När hon träffar den excentriska Misty blir hon äntligen accepterad och kärlek uppstår. Men någon i Brasilien har skickat en mystisk insekt till Ida (Angela Bettis, The Woman) och när den rymmer från sin bur lurar plötsligt en fara i hennes lägenhet.

sickgirl01

Sick Girl är ett knappt 60 minuter långt avsnitt i TV-serien Masters of Horror som skapats av Mick Garris, känd för att ha regisserat en del mindra bra Stephen King-produktioner för TV. Jag kände inte alls till antologiserien och efter att ha hört Erik och Magnus prata om Imprint från Masters of Horror i podcasten Vacancy var jag beredd på att Sick Girl kunde vara hur vidrig som helst. Jag är både lättad och besviken över att Sick Girl lika gärna hade kunnat vara ett avsnitt i Tales from the Crypt.

sickgirl03

Tonen är lättsam och humoristisk. Tråkigt nog är det inte min typ av humor. På sin höjd kan jag sträcka mig till att Sick Girl är charmig. Angela Battis spelar precis som i Lucky McKees May en kufisk tjej. I May fungerade hennes överspel och skapade sympati för hennes karaktär medan det i Sick Girl snarare blir distanserande och löjligt. Det är roligt att McKee gör filmer om kvinnor och skrev om manuset till Sick Girl där Ida från början var en man. I just det här fallet blir det tyvärr lite som att se en väldigt lång sketch från Mia och Klara. Det finns stunder när Sick Girl ska vara lite allvarlig och kretsa kring homofobi, men det faller platt när detta bistra tema inte är lika uppskruvat som allting annat i filmen. Homofobin ligger tvärtom nära verkligheten och framstår som ett dåligt spelat drama.

sickgirl04

Speciellt otäckt blir det inte heller. Specialeffekterna lurar ingen och allting ser ut som en billig TV-produktion från 90-talet. Den största behållningen var faktiskt extramaterialet på Njuta Films DVD. Eftersom jag inte vet någonting om Lucky McKee förutom det jag sett i May och The Woods var det roligt att höra honom tala.

I väntan på att MGM och Sony skulle släppa hans långfilm The Woods fick Lucky McKee erbjudandet att regissera ett avsnitt av Masters of Horror. Roger Corman skulle egentligen regisserat Sick Girl, men McKee fick ta över och passade även på att skriva om manuset. Insektsforskaren Ida längtar efter en flickvän. Hennes insektsintresse sätter käppar i hjulen eftersom kvinnorna hon möter tycker det är lite läskigt med en tjej som har lägenheten full av insekter. När hon träffar den excentriska Misty blir hon äntligen accepterad och kärlek uppstår. Men någon i Brasilien har skickat en mystisk insekt till Ida (Angela…

Review Overview

Betyg

30

About Mattias Berg

Tittar gärna på filmer från barndomens 80-tal och äldre filmer jag missat. Föredrar drama och prettofilm framför action. Ser storfilmer och försöker förstå samtiden, men misslyckas för det mesta. Favoritregissörer: Lars von Trier, Michael Haneke, P.T. Anderson m. fl. Älskar även Star Wars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.