Marvel vs Capcom Infinite

Marvel vs Capcom är tillbaka efter många års tystnad med den fjärde delen i serien där Marvels ikoniska superhjältar får möta Capcoms breda arsenal av karaktärer från olika spel i ett episkt slagsmålsäventyr. De tidigare delen i serien har blivit mer än hyllade och spelats av många spelare runtom i världen och därmed blivit en standard i de stora slagsmålsspelsturneringarna. Men levererar Infinite lika bra som de tidigare delarna?

Den stora elefanten i rummet måste nog tas upp direkt. Marvel vs Capcom Infinite är stundtals fult… riktigt fult. Då menade jag inte rent grafiskt, vilket hade lättare gått att förbise, men snarare själva designen hos en alldeles för stor del av karaktärerna. Det är rent av konstigt att kolla på sina favoritkaraktärer från bardomen och inse att de ser ut som en billig B-kopia av originalet. Ögonen ser helt döda ut, kropparna kan ha helt förvridna delar så som att Captain America saknar i princip en hals eller att Chun Li ser totalt plastikopererad ut.

Andra stora problemet med spelet är single-player kampanjen. Visst, jag är medveten om att det är ett fightingspel vi pratar om men samtidigt känner jag att det krävs lite mer ansträngning och känsla av Capcom för att få mig att bry mig om någon av karaktärerna. Replikerna är tyvärr bara otroligt krystade och monotona och jag upplever inte en enda sekund att jag vill vara kvar i kampanjen. Det är mycket trist då både Injustice 2 och även Tekken 7 har på senaste tiden bevisat att även om det inte är handlingen vi köper dessa spel för så går det att få med oss spelare i engagemanget, så länge det känns att skaparna själva är engagerade. Det känns inte alls i Marvel vs Capcom Infinite.

Ett tredje problem är arsenalen av de karaktärer du kan välja. Visst gillar jag att de har gett oss nya spännande att välja mellan så som Captain Marvel, Gamora och X men jag förstår inte alls varför de valt att ta bort de ikoniska X-men karaktärerna så som Wolverine och Magneto. Jag antar att det har med det faktum att Fox äger filmrättigheterna till X-men och Marvel vill inte göra reklam för de, men kom igen… fan service för guds skull.

Sen kommer vi till själva spelet som i sig är bra. Delvis riktigt bra. Det finns ganska lite att klaga på det finslipade och rent av klockrena kontrollerna. Till en början kan det kännas lite svårmanövrerade men med bara lite träning så kommer du känna dig som en riktig superhjälte och lyckas kombinera de snyggaste manövrerna. Det är förståeligt att gamla fans av spelet kan komma och bli frustrerade på att man inte längre väljer tre karaktärer att slåss med utan bara två. Jag måste nog säga att det är ett element som jag uppskattar och tycker att det snarare tillgängliggör spelet till spelare som inte har tid att lära sig lika många kombinationer av karaktärer utan kan fokusera och spetsa in sig på sina två favoriter. Dessutom går matcherna snabbare nu och därmed hinner man med fler varierade spelomgångar.

Jag kan tänka mig att spela Marvel vs Capcom Infinite när jag har vänner över som gillar serietidningar och har en nostalgi över de gamla Capcomspelen. Jag kan tänka mig att själva spela det online nån gång i månaden när jag inte har annat att göra. Men i nuläget finns det för många andra fightingspel som helt enkelt bara överglänser Marvel vs Capcom Infinite. Det är absolut inte ett dåligt spel. Helt enkelt bara inte det som det hade kunnat bli om man hade känt lika stort engagemang hos skaparna som de önskar att spelarna ska ha.

Marvel vs Capcom är tillbaka efter många års tystnad med den fjärde delen i serien där Marvels ikoniska superhjältar får möta Capcoms breda arsenal av karaktärer från olika spel i ett episkt slagsmålsäventyr. De tidigare delen i serien har blivit mer än hyllade och spelats av många spelare runtom i världen och därmed blivit en standard i de stora slagsmålsspelsturneringarna. Men levererar Infinite lika bra som de tidigare delarna? Den stora elefanten i rummet måste nog tas upp direkt. Marvel vs Capcom Infinite är stundtals fult… riktigt fult. Då menade jag inte rent grafiskt, vilket hade lättare gått att förbise,…

Review Overview

Betyg

60

About Stefan Stanisic

En film-, scenkonst- och spelnörd som bor i Malmö. Jobbar som film och teaterregissör och har tillbringat otaliga sömnlösa nätter med att försöka klara av det omöjliga uppdraget att se alla världens filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.