Månadens PS+ Spel – Februari

Som Playstation+ medlem så erbjuds 2-3 spel kostnadsfritt för nedladdning via Playstation Store. Ett prisvärt alternativ för att få spel. Det är inte helt nya spel som släpps, men oftast så är det välkända titlar och schysta sådana. Denna månaden erbjöds medlemmarna Knack och Rime till PS4.

Jag har testat båda spelen till PS4, då det är konsolen jag äger och nyttjar. När informationen om spelen släpptes för någon vecka sedan så blev jag rätt besviken. Det kändes inte som att det var något av spelen som var bra, men jag tänkte att jag testar båda två för att se vad jag tycker. Knack var spelet jag testade först och det första som överraskade mig var att hela spelet är dubbat till svenska, och det är både välkända och bra röstskådespelare inblandade. Spelet i sig är okej. Knack är en figur som är uppbyggd av reliker och kan bli större och få mer kraft ju fler reliker han samlar på sig. Han är skapad av en professor som tillsammans med Knack och andra människor ska undersöka varför troll har attackerat samhället.

Knack

Grafiken påminner om ett brittiskt barnprogram för 3-5 åringar, men jag tycker att det fungerar bra för den här typen av historia och speluppbyggnad. Banorna är rätt tråkiga. Det hade kunnat varit en öppen värld, men istället så måste du följa stigar och vägar för att ta dig fram. Du kan alltså inte göra avstickare och utforska omgivningen. Du spelar som Knack och längst vägen stöter ni på troll, robotar och andra farliga hinder. Det är ett lättsamt spel, vilket jag kan uppskatta att spela lite då och då när man inte är sugen på att spela något speciellt. Jag har precis introducerat det för min 6-åring som har börjat tycka om tv-spel och han har fastnat. Han älskar det.

Rime

Det andra spelet som jag testade var Rime, ett pusselspel fullt med klurigheter. Grafiken är platt och ger ingen ”wow” upplevelse. Jag har spelat det i ungefär en timme, men har inte riktigt fastnat för det. Något saknas för att det ska kännas som en bra spelupplevelse. Kanske är det grafiken, kanske är det det långsamma tempot. Men det är ett spel som jag inte kommer att lägga mer tid på.

Alla gillar olika, men min åsikt är att det var en ganska svag månad med PS+ i Februari. Knack var okej, men som sagt, ett spel som spelas i brist på annat. Jag hoppas på bättre titlar i Mars.

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.