Lovely Molly

Lovely Molly är regissören Eduardo Sánchez (The Blair Witch Projectnya film. Denna gång är det ingen nyskapande skräck han bjuder på utan rätt ordinär amerikansk skräck om ett hemsökt hus. Det finns dock en twist, den kvinnliga huvudpersonen är både lite sinnessjuk och drogberoende så man blir aldrig säker på om det sker på riktigt eller bara i hennes drogfantasier. Gillar du modern amerikansk skräck kanske du ska ta dig en titt på denna film, men samtidigt finns det många såna filmer och denna är nog inte en av de bättre.

movie-review-lovel-molly

Molly är på väg att få ordning på sitt liv. Ett liv som tidigare varit fyllt av svårigheter där drogerna varit hennes flyktväg. Nu är hon nygift och tillsammans med sin make Tim är hon på god väg att bygga något bättre. De har precis flyttat tillbaka till den gård där hon växte upp efter att hennes far gått bort. Det blir ingen lugn återkomst för redan första natten de sover i sitt nya hem går larmet. Polisen kommer till platsen men finner inget annat än en bakdörr på glänt som paret kanske glömt att låsa. Tim arbetar som lastbilschaufför och är ofta borta från hemmet, ett hem där mer och mer underliga saker börjar ske och Molly börjar filma med sin videokamera. Någonting verkar vara ute efter Molly, någonting som känner henne sedan tidigare. Eller är det bara hennes vanföreställningar och drogerna som spökar? Oavsett börjar hennes beteende bli alltmer extremt och Tim vet inte vad han ska ta sig till.

Lovely-Molly-2

Lovely Molly lyckades aldrig engagera mig. Filmen hade mått bättre av att starta lite lugnare och använda tiden till att måla upp Molly och Tim, både som karaktärer som deras gemensamma framtidsplaner och även ge tittarna mer av Mollys bakgrund. Nu berättas mycket med korta återblickar via Mollys heminspelade filmer (så helt har inte Eduardo Sánchez släppt första-personsberättandet). Som jag skrev i början av recensionen är detta kanske en film för dig som gillar moderna amerikanska skräckfilmer som The Crazies, Sinister eller The Apparition och kanske kan uppskatta denna mer än vad jag gjorde.

lovely-molly-DI-02

Skådespelarmässigt är det heller ingen höjdarfilm, inte för att någon är direkt dålig utan snarare för att ingen får tillfälle att briljera. Den enda som ges något större utrymme är Gretchen Lodge som spelar Molly. De två större birollerna som Mollys make och hennes syster görs av Johnny Lewis respektive Alexandra Holden, vilka mest gjort TV-serier tidigare. De är säkert bra skådespelare men de får ju aldrig visa det. Bildkvalitetsmässigt är filmen ingen referensdisc direkt. Det är ofta mörkt och svårt att se detaljer och Mollys egenfilmade filmer är för ljusa med hög kontrast. Det enda som överraskar är slutet, men det är inte tillräckligt intressant för att jag ska rekommendera denna film.

 

About Roney Lundell

Sthlmare vars puls ökar av Anea, Bladerunner, Caol Ila, Dahlström, England, Fotboll, Gudfadern, Hammarby, iPhone, Japan, KISS, LittleBritain, MontyPython, NewYork, OldBoy, PulpFiction, Qi, Resor, Susanna, ToyStory, USA, Värme, Whisky, X-men, YoungOnes, Zzzz, Åka, Älska, Öl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.