LEGO Marvel Collection

Nu har manskapet på Traveller’s Tales bjudit upp till dans rejält och knåpat ihop en samling på tre stycken, en trilogi skulle man kunna säga, LEGO-spel, vilket de till exempel gjorde med Harry Potter för något år sedan. Jag flaggar redan nu för att jag inte kommer att recensera alla tre spel separat, för det har vi redan recensioner på, länkar till dessa hittar ni längst ned i denna artikel, utan jag väljer att fokusera på helhetsintrycket som den tre spel starka samlingen återger.

Smidigt värre så verkar alltså TT Games bjuda oss trogna LEGO-fantaster, och alla andra förstås, på en samling av flera LEGO-spel från samma filmfranchise. Exempel på detta är som jag nämnde i ingressen Harry Potter, vars två spel Harry Potter: Years 1-4 (2010) samt Harry Potter: Years 5-7 (2011) dök upp på samma skiva med namnet LEGO Harry Potter Collection (till PS4 under 2016 med till Xbox One och Switch först 2018). På tur denna gång är Marvel-spel, så denna samling bjuder på LEGO Marvel Super Heroes (2013), LEGO Marvel’s Avengers (2016) samt LEGO Marvel Super Heroes 2 (2017).

Grafiken är i vanlig ordning supermysig och inbjudande.

Alla LEGO-spelen, i varje fall av de jag spelat och det är en hel del, har en öppen värld där det finns väldigt mycket att göra. Samma är fallet med Marvel-spelen. Jag och min sambo satt åtskilliga timmar med Marvel Super Heroes när det begav sig 2013 och klarade ändå bara spelet till 72%. Finns väldigt, väldigt många grejer att göra vid sidan om banorna som bildar själv Story mode. Jag brukar alltid tänka: ”Nu börjar spelet på riktigt” när jag klarat ut Story mode, för det är ju då man kan välja fritt mellan alla karaktärer man låst upp (vilket brukar vara bortåt 100 stycken) och härja lös. Både i Story mode och i Free roam. Varför inte låsa upp den där röda legobiten som gäckat dig i flera timmar direkt i början på området man startar på i Free roam? Det är många smågrejer, absolut, men lider man som mig av tvångstankar att man ”måste” göra rent hus är det ju alldeles perfekt.

Superbråkstaken Thanos blir man aldrig riktigt av med.

Hur man än vänder i vrider på det är ju LEGO-spelen något man ska spela tillsammans med någon annan. Så är det bara. Jag har spelat ett par själv, exempelvis LEGO Star Wars: The Complete Saga (2007) och LEGO Indiana Jones: The Original Adventures (2008), men det är inte i närheten lika kul som att spela tillsammans med någon. Min partner in crime är min sambo, vi har spelat ett gäng tillsammans nu och vi har lika roligt varje gång. Min dotter är tyvärr bara tre år i skrivande stund, men jag hoppas att hon om några år kommer tycka det är lika kul som vi två tycker. Och här finner vi en annan grej som är så fantastiskt med dessa spel – de kan vara lika omtyckta av barn som av vuxna. Vi sitter och skrattar ofta när vi spelar, allra oftast vid cut scenes givetvis, och man har ju lagt märke till ett flertal tillfällen där barn hade skrattat också.

Sammanfattningsvis är det här en samling som är helt klart värd sina pengar. Runt 449 kronor kostar det för tillfället, 299 på Playstation Store månaden ut, och för de hundralapparna får du tre spel med en sammanlagd speltid som gissningsvis hamnar på över 100 timmar. Om du ska göra rent hus och klara dem till 100% då förstås.

Länkar till tidigare recensioner:

LEGO Marvel Super Heroes

LEGO Marvel Avengers

LEGO Marvel Super Heroes 2

(Testad version: PS4)

Nu har manskapet på Traveller’s Tales bjudit upp till dans rejält och knåpat ihop en samling på tre stycken, en trilogi skulle man kunna säga, LEGO-spel, vilket de till exempel gjorde med Harry Potter för något år sedan. Jag flaggar redan nu för att jag inte kommer att recensera alla tre spel separat, för det har vi redan recensioner på, länkar till dessa hittar ni längst ned i denna artikel, utan jag väljer att fokusera på helhetsintrycket som den tre spel starka samlingen återger. Smidigt värre så verkar alltså TT Games bjuda oss trogna LEGO-fantaster, och alla andra förstås, på…

Review Overview

Betyg

90

About Kenny Nordgren

En nästan värmlänning som sedan hösten 2014 är bosatt i Kungälv utanför Göteborg. Arbetar till vardags som pedagog på en låg- och mellanstadieskola. I ryggsäcken finns fem år på universitet med studier inom filmvetenskap och historia. Dagdrömmer om att inom en överskådlig framtid få chansen att skriva en doktorsavhandling rörande skräckfilm. Gillar förutom film även fotboll, tv-spel, hårdrock och att laga rolig mat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.