LEGO Marvel Avengers

LegoAvengers1

Studion Traveller’s Tales återvänder än en gång till Marveluniversat och den här gången ligger allt fokus på The Avengers. Allt är i bitar såklart.

LEGO Marvel Avengers är baserat huvudsakligen på berättelserna från filmerna The Avengers och The Avengers: Age of Ultron. Det finns dock även kortare sekvenser från Iron Man 3, Thor: The Dark World och Captain America: The Winter Soldier. För att får ut mest av spelet bör man sett filmerna nyligen annars kan det snarare upplevas som splittrat och osammanhängande. Kronologiskt är det en enda röra.

LegoAvengers4

Har du en gång spelat ett LEGO-spel baserat på en superhjälte så vet du vad du får för pengarna. Du samlar pengar, låser upp nya karaktärer och löser pussel på vägen. Tonen är lättsam och svårighetsgraden på strider och pussel är sällan oöverstigliga. Dra i spakar eller tryck på knappar i rätt ordning och snart nog öppnas den stängda dörren i din väg.

LegoAvengers7

I de tidigare LEGOsuperhjältespelen har striderna mest gått ut på att trycka vilt på knapparna för att ta sig förbi till nästa skurk att slå ner. I LEGO Marvel Avengers har cinematiska sekvenser där du måste trycka på rätt knapp vid rätt tillfälle för att fälla motståndaren. En symbol för rätt knapp syns över motståndarens huvud och ger en snyggt animerad kombo om du får till det. Du kan även bokstavligen ta hjälp av din polare om ni spelar två. Beroende på vilka karaktärer som används så får du lite olika resultat. Testa med Hulk och Thor vetja.

LegoAvengers3

Den största behållningen är dock de olika öppna miljöerna som erbjuds i spelet. Det finns massor att göra och utforska. Det finns massor med samlarföremål och sidouppdrag att utföra. Alla de öppna världarna är detaljrika och riktigt snygga. Du kan välja mellan Manhattan, Asgard, Sokovia, Washington D.C., Barton’s Farm, S.H.I.E.L.D. Base och Malibu. Det finns mer är 100+ karaktärer att låsa upp, men många är en bekant variant med liknande förmågor. Du kan spela co-op i alla dessa världar i antingen dynamisk eller split screen-läge. Det går dubbelt så fort att låsa upp karaktärerna om man samarbetar.

LegoAvengers2

Det som inte fungerar lika bra är co-op i berättelseläge. Stora fighten mellan Hulk och Iron Mans Hulk Buster medför att spelare två i princip inte gör något utan måste vänta på att den andra har slutfört striden med Hulk. Anledningen att det blir så här är att spelstudion håller så hårt i vad som händer i filmen och det går inte att ändra eller modifiera på händelseförloppet. Tyvärr händer det här flertalet gånger och det är inte alls kul.

Det som däremot alltid är kul är de humoristiska mellanscenerna. Det är svårt att hålla sig för skratt när Hawkeye drar upp en baguette ur sitt koger och skjuter den på Loki. Han i sin tur tar upp baguetten för att sedan attackeras av en flock av duvor.  Många goda skratt på vägen.

LegoAvengers6

Spelformatet är som sagt i princip samma som tidigare LEGO-titlar. Du får 15 nivåer och som tar minst en halvtimme styck att ta sig igenom. Till det öppna världar att utforska och diverse sidouppdrag. Det går att spela om mer än en gång om man vill leta reda på alla gömda prylar och är du duktig kan du till och med hitta Stan Lee.

Jämfört med sin föregångare LEGO Marvel Super Heroes känns tyvärr LEGO Marvel Avengers något svagare spelmässigt. Har du aldrig spelat något av LEGO-spelen innan rekommenderar jag Super Heroes framför detta som ingångspunkt. Det är ett trevligt familjespel trots de beskrivna bristerna.

Studion Traveller's Tales återvänder än en gång till Marveluniversat och den här gången ligger allt fokus på The Avengers. Allt är i bitar såklart. LEGO Marvel Avengers är baserat huvudsakligen på berättelserna från filmerna The Avengers och The Avengers: Age of Ultron. Det finns dock även kortare sekvenser från Iron Man 3, Thor: The Dark World och Captain America: The Winter Soldier. För att får ut mest av spelet bör man sett filmerna nyligen annars kan det snarare upplevas som splittrat och osammanhängande. Kronologiskt är det en enda röra. Har du en gång spelat ett LEGO-spel baserat på en superhjälte…

Review Overview

Betyg

50

About Mats Lundberg

Har sett film sedan barnsben och genrer som ligger närmst hjärtat är sci-fi, thriller och crime. Ser gärna TV-serier men har blivit mer kräsen på senare år och det krävs mer för att hålla mig intresserad. Manus med genomtänkt karaktärsutveckling och smart berättande lockar mest. När grabben blev med PS4 för någon julafton sedan har jag börjat spela konsoll. Jag fortfarande en "learning curve" med handkontrollen, men det tar sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.