Lego The Hobbit

lego the hobbit 01

Man kan anklaga många spelserier för att stå och stampa på samma plats. Att dom blir mer välgjorda – större, snyggare – men i grund och botten samma spel. Jag och Lego-spelen har haft en fin romans i många år och TT Games har gett mig mycket glädje med sina skapelser. Ända sedan 2005 och Lego Star Wars har jag fått uppleva många av mina favoritfilmer i Lego-form. Och egentligen är det därför jag gillar det allra mest; För att dom tar världar jag redan tycker om – gör om allt till Lego och adderar en stor dos humor.

TT Games skakar inte om sin skapelse denna gången, heller. Men det är fortfarande likväl otroligt underhållande. Lego The Hobbit slår ihop dom två första filmerna i Peter Jacksons filmtriliogi; An Unexpected Journey och The Desolation of Smaug. Man kan säga att det är en nedbantad version av äventyret där fokus ligger på vissa nyckelscener.

Har man spelet något av tidigare Lego-spel är det väldigt enkelt att komma in i då det fungerar egentligen som det alltid gjort. Några små nyheter finns och vissa karaktärer kan bara utföra vissa typer av specialattacker vilket gör att man får byta mellan dom för att komma vidare – och likaså återvända till redan besöka med nya upplåsta figurer för att få tillgång till platser man tidigare inte kunde nå. Världen fungerar som en öppen värld i miniformat och här finns gott om utforskning för den tålmodiga. För den som inte är bekant med spelen överhuvudtaget blir det väldigt mycket ”slå sönder föremål” och så lite pusslande innan man kan ta sig vidare. Hela tiden väldigt familjevänligt så man kan spela med exempelvis sina barn i Co-op.

lego the hobbit 02

Jag tror igenkänningsfaktorn är en av dom största behållningarna med spelet – men tror säkerligen det kan fungera bra utan särskilt mycket kännedom om The Hobbit också. Även om en hel del av charmen givetvis försvinner. Som största minus kan jag väl nämna att det känns lite onödigt att släppa spelet nu, innan den tredje delen är släppt som film och omvandlat till spel och inkluderad – jag hade givetvis sett ett komplett äventyr. Men precis som förut ger TT Games ett väldigt underhållande Lego-spel – trots att den sista delen inte finns med.

About Conny Andersson

Filmnörd, TV-spelsnörd, Star Wars-nörd, Anime-nörd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.