Kingsman 2-Movie Collection

Jag har varit intresserad av att se Kingsman, ända sedan jag såg trailern för den första filmen. Det har dessvärre inte blivit av förrän nu. Förväntningarna har jag hållit nere för att inte bli besviken när jag äntligen ska se inte bara den första filmen The Secret Service, utan även uppföljaren som nyligen har släppts, The Golden Circle. 

Eggsy är en småstökig tonårskille som bor tillsammans med hans mamma och hennes nya man, en man som misshandlar henne. När Eggsy var liten pojke och hans pappa dog under ett uppdrag åt Kingsman, en hemlig organisation av enormt begåvade agenter, så fick han en medalj med ett nummer han skulle ringa om han någon gång skulle behöva något. När han hamnar i fängelset så utnyttjar han möjligheten att slå numret. Därifrån blir han rekryterad till Kingsman och ska tillsammans med andra agenter se till att jorden inte förintas av miljöaktivisten Valentine.

Kingsman kan närmast jämföras med Spy Kids, men för en vuxen publik. Lekfulla fighter, märkliga vapen och accessoarer, osannolika scenarion och speciella människor som vill ta över världen. Jag är ett stort fan av Robert Rodriguez och därför har jag även sett alla Spy Kids-filmer, tyvärr kan man väl ändå säga. Första och andra filmen är bra och underhållande, sedan går det utför. Och det är de två första filmerna jag vill dra paralleller till i detta fall. Något mer de har gemensamt är halvtaskig CGI. Kingsman har visserligen något bättre CGI än Spy Kids, men det känns som att det hade kunna gjorts lite bättre i de flesta fall. Filmerna är baserade på serietidningar, och det har de på något sätt fått fram på ett bra och diskret sätt i filmen.

I andra filmen så är Eggsy en etablerad Kingsman, som nu har blivit tillsammans med Sveriges prinsessa Tilde (som han träffade i slutet på första filmen). När Eggsy blir attackerad av en kille som tidigare försökt bli en Kingsman, men misslyckats och gått över till den mörka sidan, så startar ett nytt uppdrag för agenterna. De måste rädda världen igen, men denna gång från världens största drogkung som vill ta över världen genom att förgifta hennes droger så alla som tar detta dör så småningom. Men då Kingsman i princip är utrotad så måste Eggsy och Merlin ta sig till USA för att slå sig samman med den amerikanska versionen av Kingsman, Statesmen.

Båda filmerna har riktigt bra och underhållande manus, fantastiskt skådespel, roliga och actionfyllda sekvenser. Det medverkar många storstjärnor i båda filmerna, och även svenska skådespelare. Hanna Alström som svenska prinsessan Tilde (som får en större roll i uppföljaren). Björn Granath och Lena Endre spelar hennes föräldrar, kungen och drottningen. Det är kul att se svenska, etablerade skådespelare som inte är stora utomlands i en film som detta. När det gäller storyn, stilen och skådespelet så är de båda rullarna väldigt lika. Så på ett sätt blir uppföljaren en fortsättning på första och de binds samman på ett riktigt bra sätt. Jag kan varmt rekommendera båda filmerna för de är verkligen underhållande på väldigt många sätt. Uppföljare brukar inte vara bra, men här är den minst lika bra som föregångaren.

Jag har varit intresserad av att se Kingsman, ända sedan jag såg trailern för den första filmen. Det har dessvärre inte blivit av förrän nu. Förväntningarna har jag hållit nere för att inte bli besviken när jag äntligen ska se inte bara den första filmen The Secret Service, utan även uppföljaren som nyligen har släppts, The Golden Circle.  Eggsy är en småstökig tonårskille som bor tillsammans med hans mamma och hennes nya man, en man som misshandlar henne. När Eggsy var liten pojke och hans pappa dog under ett uppdrag åt Kingsman, en hemlig organisation av enormt begåvade agenter, så…

Review Overview

The Secret Service
The Golden Circle

80

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.