Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue

Efter vad som känns som en oändlig rad av Kingdom Hearts HD-remakes så släpps nu ytterligare en: Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue. Denna spelsamling är tänkt som en sista (förhoppningsvis) upptakt till det sedan länge efterlängtade Kingdom Hearts 3. Men är det värt att öppna plånboken för dessa samling spel om man inte är en djupt inbiten Kingdom Hearts-älskare? 

Spelserien Kingdom Hearts består idag av sju spel och skapades i ett samarbete mellan det japanska jättespelbolaget Square Enix (som bland annat gett och Final Fantasyserien) och amerikanske Disney (som idag äger i princip allt kommersiellt vi ser på TV)

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue består av tre separata delar men den som intresserade mig mest och även den som jag blev mest imponerad och underhållen av var 0.2 Birth by Sleep: A Fragmentary Passage. Här tar du dig an rollen som Aqua, en av huvudkaraktärerna i den populära Kingdom Hearts: Birth by Sleep som släpptes 2010 till Playstation Portablen och var ett sidospår till huvudserien.

I den lite dryga tre timmar långa A Fragmentary Passage får du reda på vad som hände Aqua precis efter händelserna i Birth by Sleep. Aqua är en dessutom en mäktig karaktär redan från start och du får verkligen känslan av att hoppa in mitt i ett spel. Du kan använda många av hennes starkaste krafter från att du tar kontrollen, något som i många fall hade varit en lite trist men fungerar i detta fall som en perfekt liten teaser till vad som komma skall i den kommande Kingdom Hearts 3.

Dessutom är A Fragmentary Passage gjorde med Unreal Engine 4 motorn, som även kommer att användas till Kingodom Hearts 3 och är därför ännu en stor anledning till varför jag blev så förtjust i denna korta men så engagerande episod.

Utöver A Fragmentary Passage så ingår den delen den handlingsmässigt mest förvirrande delen av alla: Kingdom Hearts: Dream Drop Distance. Spelet släpptes 2012 ursprungligen till Nintendo 3DS och använde sig och introducerade ett par nya förflyttningsmekaniker. Porten till Playtsation 4 är en snygg och polerad uppgradering och trots att den är designad för Nintendos prestandamässigt svaga konsol så gör PS4ans HD-version den mer än rättvisa rättvisa. Jag hade kul när jag spelade det trots att jag överhuvudtaget inte förstod vad den handlar om. Synd bara med de onödigt påtvingande användningen av touch-paden.

Sista delen i Final Chapter Prologue heter Kindgom Hearts X Back Cover och är en animerad film som berättar historien från mobilspelt Kingdom Hearts Unchained X. En helt okej som jag kan se framför mig att bara inbitna fans kommer att jubla över då delar av historien förklaras lite djupare.

Är du en fantast av Kingdom Hearts serien, har sex hundra kronor över på kontot och ser enormt mycket fram emot trean så kan jag rekommendera Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue som ett temporärt substitut. Har du lite tålamod och längtar efter något mer att bita i så tycker jag att du kan vänta på den hett efterlängtade Kingdom Hearts 3.

Efter vad som känns som en oändlig rad av Kingdom Hearts HD-remakes så släpps nu ytterligare en: Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue. Denna spelsamling är tänkt som en sista (förhoppningsvis) upptakt till det sedan länge efterlängtade Kingdom Hearts 3. Men är det värt att öppna plånboken för dessa samling spel om man inte är en djupt inbiten Kingdom Hearts-älskare?  Spelserien Kingdom Hearts består idag av sju spel och skapades i ett samarbete mellan det japanska jättespelbolaget Square Enix (som bland annat gett och Final Fantasyserien) och amerikanske Disney (som idag äger i princip allt kommersiellt vi ser på…

Review Overview

Betyg

60

About Stefan Stanisic

En film-, scenkonst- och spelnörd som bor i Malmö. Jobbar som film och teaterregissör och har tillbringat otaliga sömnlösa nätter med att försöka klara av det omöjliga uppdraget att se alla världens filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.