Julfilmer och serier att streama 2020

Expertpanelens utlåtande om julfilmer

Precis som varje år i december så översvämmas streamingsajterna av julfilmer, både nya och gamla, men vad är värt att se? Vad vill du se? Vilka julfilmer tröttnar du aldrig på? Har du sett någon bra julserie, ny eller gammal, som du gillar? Detta blir nog ett år med extra mycket film och serier, så dela gärna med dig av dina favoriter, sharing is caring!

Klassiker och nya utmanare

Julfilmer är verkligen inte min cup of tea, men tack och lov har jag en egen expertpanel på temat. Dom älskar julfilmer och ser det mesta som finns att streama! Så med deras tacksamma hjälp hoppas jag kunna guida er till en julfilm som passar just dig!

En underbar jävla jul (2015)
Budskap: Ovillkorlig kärlek
Genre: Drama/Komedi
Kan ses på: Netflix
En realistisk och jordnära skildring av hur en jul i en modern familj kan se ut. Bra dramaturgi med högt tempo från början. Mycket igenkänningsbar med genomtänkta repliker. Regi av Helena Bergstöm, med bland annat Maria Lundqvist, Anastasios Soulis, Anton Lundqvist, Helena Bergström, Rakel Wärmlander och Robert Gustafsson.

Love Actually (2003)
Budskap: Love is all around
Genre: Drama/Romantik
Kan ses på: Viaplay
Julfilmernas julfilm med kärlek för alla, en pärla som blivit en riktig klassiker. Regi av Richard Curtis, med bland annat Hugh Grant, Emma Thompson, Liam Neeson, Keira Knightley och Colin Firth.

The Holiday (2006)
Budskap: Utmana dig själv, våga ta chansen och se att du får njuta av livets goda.
Genre: Drama/Romantik
Kan ses på: Viaplay
Två kvinnor med brustna hjärtan byter miljö och bostad över jul, vilket skapar helt nya möjligheter. Regi av Nancy Meyers med bland annat Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law, Jack Black och Eli Wallach.

Polarexpressen (2004)
Budskap: Tro
Genre: Familjefilm/Saga
Kan ses på: Netflix
En ung pojke lär sig om vänskap, mod och julens anda när han ger sig ut på ett magiskt äventyr. Regi av Robert Zemeckis, med bland annat Tom Hanks, Leslie Zemeckis och Eddie Deezen.

Holidate (2020)
Budskap: Våga visa känslor
Genre: Romantik/Komedi
Kan ses på: Netflix
Två främlingar som är trötta på att vara singlar över högtiderna möts, och dom bestämmer sig för att bli varandras plus one. Regi av John Whitesell med bland annat Emma Roberts, Luke Bracey och Kristin Chenoweth.

Last Christmas (2019)
Budskap: Öppna upp ögonen för personerna runt omkring dig. Ge av dig själv och du får glädje tillbaka.
Genre: Drama/Komedi
Kan ses på: Viaplay
En kvinna som brukar ta dåliga beslut möter en mystisk ung man som får fram det bästa i henne. Men är han för bra för att vara sann? Regi av Paul Feig med bland annat Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson, Michelle Yeoh och Patti LuPone.

Bästa julserie

Home for Christmas/Hjem til jul (2019-)
Budskap: Ta hand om dig själv och förändra dig inte för någon annan
Genre: Komedi/Romantik
Kan ses på: Netflix
Denna norska serie har verkligen fångat mig och det är ovanligt när det gäller julserier, men det var längesen jag skrattade så mycket. Första säsongen kom på Netflix förra året och nu har säsong två kommit. Det en bra skildring av livet som singel och svårigheterna med förhållanden. Samtidigt som serien bjuder på mycket skratt, igenkänning och en hel del skäms i kudden. Och ett stort plus för vissa, det är massor av snö i serien. Regi av Per-Olav Sørensen och Anna Gutto, med bland annat Ida Elise Broch, Gabrielle Leithaug, Felix Sandman, Hege Schøyen, Dennis Storhøi och Oddgeir Thune.

En riktigt GOD JUL till er alla!

Ett STORT TACK till Sofia och Embla för hjälpen!

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.