Jag gick till affären för att byta lite spel

Många spel var det som blev liggandes hemma.

Jag är den typen av spelare som tror att de har mer tid än de egentligen har och köper spel som senare bara blir liggandes. Jag tror inte att jag är ensam om detta beteende, skall man bedöma av trådar ute på nätet när det är dags för Steams rea verkar merparten av gamers där ute lida av samma syndrom. Och i och med den näst sista generationen av konsoler blev det ännu vanligare.

Anledningen stavas så klart internet. Plötsligt var det lätt att hitta alla grymma deals och de flesta av hos har nog lagt en hel del pengar på spel som vi sedan aldrig tog tag i av olika anledningar. Så när min Xbox 360 började sjunga på sista visa förra året bestämde jag mig för att prioritera den framför min Playstation 4 och PC för att spela igenom alla spelen jag hade köpt genom åren. Jag tänkte att det kunde bli en kul serie artiklar på sajten där jag spelade igenom gamla spel och berättade vad jag tyckte om dem nu.

Lååååång kvitto blev det.

Jag kom fyra spel in innan jag började tappa modet. Så kul var det inte att sitta och spela tio år gamla spel som knappt var bra ens då. Visst det fanns guldkorn jag verkligen ville spela men merparten av spel jag hade köpt billigt och tänkt att de kanske var värda att prova. Så i helgen så var det dags att inse att detta inte var hållbart. Jag tog mina 52 spel som jag aldrig kommer spela (eller i vissa fall spela om) packade ner dem i två påsar och gav mig iväg till Gamestop. Målet var tillräckligt mycket pengar för att kunna köpa ett nytt kul spel till Playstation 4 och gå hem. Det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig.

Jag åkte iväg tidigt på morgonen, jag ville inte hamna där när de var en massa folk i affären. Så strax efter Gamestop öppnat ramlade jag in i affären och vräkte upp mina spel på disken. Sedan gick jag runt och funderade på om jag skulle slå till på The Witcher 3 eller Doom i väntan på att få reda på vad jag fick. 30 minuter senare kom domen, 1800 kronor. Okej… Var lite mer än jag hade räknat med. Vad skulle jag göra med alls dessa pengar? Efter att ha gått runt i butiken en stund till så föll mina ögon på en vit skönhet och jag visste att det var där jag skulle lägga mina pengar.

Ny konsol, yeah!

Så det fick bli en ny Xbox One S med extra handkontroll och The Witcher 3 GOTY-edition. Totalt fick jag lägga 1000 kronor emellan. Så om du är som jag så är mitt råd passa på att rensa hemma och gå iväg till Gamestop, dina spel från förra generationen kan vara mer värda än du tror.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.