Jag är varken naughty or nice

En kompis efterlyste häromsistens tips på julfilmer på Facebook. Och det är väl verkligen så, att julen är en högtid där vi förutom att stresshandla julklappar och baka äckliga saffransbakverk, nästan maniskt vill se en julfilm. För att liksom ”komma i stämning”. Så därför ser vi på Ensam Hemma och Love Actually och allt vad det kan vara och förundras över JULENS MAGI. Bland barnmisshandlare och otrohetsaffärer.

I denna högtidens anda så stötte jag nyligen på Naughty or nice i tablå-teve. Vilket alltså inte, som en kanske kan tro, är en barnförbjuden film utan en klassisk amerikansk ”made for TV movie”. Med skådisar som Hillary Burton från One Three Hill, Matt Dallas från Kyle XY samt mamman OCH pappan från Fem i familjen. Idel gedigna skådespelarinsatser, som ni förstår.

femifamiljen

Och eftersom att jag tydligen har exakt noll krav på kvalitet eller någon som helst självbevarelsedrift så valde jag alltså att se den här filmen. Som jag alltså vill betona har titeln Naughty or nice (kan liksom inte släppa det). Filmen handlar om Krissy Kringle som är en helt vanlig misslyckad reklamare med oturen att ha i princip samma namn som (den amerikanska) jultomten. Pga detta så får hon, bland alla tiggarbrev från barn, även tillskickad sig tomtens ”naughty or nice”-bok. Vilken hon självklart läser för att ta reda på vilka dumma saker folk har gjort och sedan använda dessa mot dem. MEN som denna film lär oss på ett väldigt genuint sätt: alla är både naughty AND nice. Eller: there are two sides to every story som de upprepade gånger säger. Man ba: jasså, det hade jag aldrig kunnat ana?

Åh så mysigt, känner ni samma julkänsla som jag? säger hallåan på tv11 när filmen är slut efter ganska långa 90 minuter. Men självklart! svarar jag då personen i teven – för inget ger en väl mer julkänsla än en redig amerikansk moralkaka.

About Frida Lundström

Trettiårskrisande Västerbottning med ett språkbruk som en femtonåring och längd som en tioåring. Ser mest på teve, lite för mycket för sitt eget bästa, och blandar gärna TLC-strunt med HBO-draman. Hyser även någon slags skev dröm om att bli buren av Hodor. Men är i övrigt fullt normal, på heders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.