Immortals Fenyx Rising

På pappret ser Immortals Fenyx Rising ut som en kombination av Assassin’s Creed Odyssey och Breath of the Wild. Och när jag började spela det insåg jag att det verkligen var en kombination av dessa två spel. Frågan är om det dock är en bra kombination?

Detta kanske inte är så konstigt då Ubisoft Quebec har utvecklat både Odyssey och Immortals. Sedan har de tagit en rejält dos Breath of the Wild, vilket är ett av förra generationens bästa spel. Vad vi får är kanske Ubisoft mest unika spel dessa sista fem åren och förhoppningsvis början på något nytt. Du spelar den unge Fenix som landar på gudarnas ö efter att Tyfon besegrat gudarna och tagit deras essens. Det är nu upp till dig att få tillbaka dessa, besegra Tyfon och återställa ordningen. En historia vi har spelat så många gånger och denna gång med inslag av den grekiska mytologin.

Ubisoft skapat ett spel har en mer tecknad känsla över sig och är full av humor. Kanske inte alltid humor som fungerar men det ger spelet ett tonläge som fungerar bra. När du ankommer till ön vet du väldigt lite och allteftersom du börjar upptäcka den så populeras din karta med saker att göra. Du kan även klättra upp på högra platser och spana för att hitta mer avlägsna saker. Som sagt var, mycket inspiration ifrån Odyssey. Det finns också massor med dungeons att ta sig an. Alla har en svårighetsgrad och vissa kräver att du fått tillgång till vissa gudalika krafter att klara av. Ett tydligt drag ifrån Zelda men dungeons och dessa varierar från väldigt lätta till lite knepiga. Ingen av dem kändes så svår att jag inte visste vad jag skulle göra men många krävde att jag tänkte till lite innan jag satte min plan i verket.

När det gäller strid har du två attacker, en lätt och en tung. Du kan även parera och undvika. En väl avvägd duckning ger dig några extra sekunder. Men annars ligger min största kritik av spelet här. Visst olika monster kräver olika former av attacker men det blir snabbt väldigt upprepande och många monster tål väldig mycket så striderna. Så jag springer runt och göra samma attacker i vågor om och om igen.

Och lite där tror jag mitt tålamod med spelet tog slut. Det var kul att spela, upptäcka, försöka klara alla dungeons. Det var inte kul så fort jag hamnade i en strid för spelet saktar ner och blir en samma sak om och om igen. En boss, inga problem det skall vara utmanande och ta tid. Men när vanliga fiender på kartan blir ibland flera minuter av duckande och samma attacker tappar jag lite intresset. Drar ner tempot för mycket och du har inte tillräckligt med varierande attacker för att det skall vara kul.

Immortals Fenyx Rising är början på något bra. Det finns gott om bra intressanta idéer här för att kunna motivera en uppföljare. Jag gillade det mesta i spelet och kan tänka mig att jag kommer sitta med det lite då och då i framtiden när jag vill slå hål på några timmar. Men det finns också hel del saker som kan göras bättre till nästa spel.

På pappret ser Immortals Fenyx Rising ut som en kombination av Assassin's Creed Odyssey och Breath of the Wild. Och när jag började spela det insåg jag att det verkligen var en kombination av dessa två spel. Frågan är om det dock är en bra kombination? Detta kanske inte är så konstigt då Ubisoft Quebec har utvecklat både Odyssey och Immortals. Sedan har de tagit en rejält dos Breath of the Wild, vilket är ett av förra generationens bästa spel. Vad vi får är kanske Ubisoft mest unika spel dessa sista fem åren och förhoppningsvis början på något nytt. Du…

Review Overview

Betyg

60

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.