I mörkret är alla katter gråa

DSC_4803

Katten är ett populärt husdjur. Både på landet och i staden. För mig som bor på landet är katten inte bara ett keldjur utan den har en uppgift att fylla. Våra tre katter ser till att hålla gnagarpopulationen på en hanterbar nivå.

DVC00220

Men hur är det egentligen är katterna verkligen gråa i mörkret?
Precis exakt det var det inte som man ville undersöka i BBC dokumentär The secret life of the cat (som kan ses på bla SVT Play). Nej, man ville mer få en lite större koll på vad de små håriga husdjuren gjorde när de inte var hemma. Man fäste små spårningssändare på 50 katter i en engelsk by. Några av de mer intressanta kissarna blev begåvade även med en liten kamera. Jag ska inte avslöja vad de kom fram till men en sak är säker katterna är inte alls så oskyldiga som deras ägare tror och de har ett komplicerat förhållande till andra katter i nejden.

DSC_0536

Vill du se dokumentären finns den på SVT Play under Vetenskapens värld. Och det är fortfarande oklart ifall katter verkligen blir gråa i mörkret! Hur som helst är katten ett egensinnigt och trevligt husdjur!

[youtube]https://youtu.be/N6i0T3vkzr0[/youtube]

About Joakim Helmbrant

Månskensbonde som bor på subwoofersäkert avstånd från närmsta granne. Gillar dokumentärfilmer och musikfilmer (OBS INTE musikaler!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.