I arkivet: en ny artikelserie

Vi på Filmfenix gillar film, men det finns en sak vi gillar mer än film. Att köpa film! Precis som många andra cineaster så köper vi gärna och ofta filmer, framförallt när vi hittar med billigt på rea någonstans. Sedan stoppar vi in dem i vårt snygga utvalda hyllsystem, i mitt fall Kallax från IKEA och glömmer bort dem.

Och det är ju lite synd, men är man som många av oss så köper man mer film än man hinner att se. Och 2018 skall det bli ändring på det. Därför presenterar vi vår nya serie som vi kallar i arkivet. Varje vecka plockar en av våra skribenter fram en film han eller hon har haft alldeles för länge hemma sätter sig ner och ser den. Sedan skriver de en text om denna.

Så vad kan vi då förvänta oss under året? Filmfenixs skara med medarbetare är både bred och brokig och så är även filmerna. Du kommer att bjudas på animé i form av Whisper of the Heart, ömsint dokumentär i Min bäste ovän, gripande drama i Paris, Texas. Men vi kommer också gå mer oväntad vägar eller kanske väntade. Vad kommer Kenneth att tycka om 2001 nu när han sätter sig ner och ser den? Hur är det att se en film för 1000:e gången bara för man fått en ny utgåva? Kan man någonsin tröttna på en film man älskar? Pär ställer sig frågan om Windtalkers verkligen är så dålig? Det är John Woo så vad kan gå fel?

Som ni ser har ni mycket att se fram emot under året. Hoppas att ni följer oss och vår nya serie, I arkivet.

About Filmfenix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.