HyperX Pulsefire Raid

Vill du ha en ny mus som har programmerbara knappar utan att de går till överdrift kan HyperX Pulsefire Rapid vara något för dig. Den har elva stycken knappar som går att programmera för alla sina spelbehov. Det är samtidigt en lågviktsmus som endast väger 95 gram

Det är helt klart så att HyperX har satsat på spelare som spelar MOBA eller MMO när man gjorde denna mus. Samtidigt är det en mus som känns som en riktigt spelmus. Den är inte stor och tung utan mer mellansegment som inte väger så mycket. Faktum är att den kändes riktigt bra att hålla i handen. Jag gillar också att tummen vila på sidan vid något typ av gummimaterial som gör att den inte glider och gör det lätt att identifiera var man är utan att titta.

Många knappar för den som behöver det.

Precis ovanför sitter fyra knappar som går att programmera och framför dessa fanns en till. Men dessa var lite knepiga att komma åt om man låter handen vila i ett naturligt läge och kändes inte alls smidiga när jag försökte använda dem när jag spelade. Jag är van att inte ha så många knappar och mest köra med tangentbordet för att styra handlingar i spel. Men dessa knappar underlättade en hel del saker och jag fann att framförallt när jag spelade MMO så hade jag stor användning för dem.

Byggkvalitén känns stabil men inte fantastisk. Mest för att musen väger så lite är det mycket plats på den och jag kan tänka mig att denna plats slits med tiden och dina fingrar kommer lämna märken. Men knapparna och scrollhjulet kändes mycket solida och jag fick en bra känsla när jag satt och använde den. Framförallt scrollhjulet var en riktigt trevlig upplevelse med precisa rörelser. Kabeln är den förstärkta typ med tyg på och det uppskattas den kändes väldigt slitstark och hållbar.

Du kan ställa in DPI via en knapp på musen i fem olika lägen och genom programmet som medföljer kan du optimera dessa efter ditt behag. Inget ovanligt, de flesta möss idag är sådana. Dock är programvaran fortfarande i beta och kändes tyvärr sådan. Väldigt lite alternativ och en mycket stram layout som mer verkar prioritera vilken färg LED-lampan skall lysa än något annat.

Men känslan när man spelar är viktigast och här är jag ändå nöjd. Jag har testat en hel del möss nu under våren och denna hade helt klart en skön känslan när den låg i handen. Lätt att spela med och jag upplevde aldrig att jag fick problem när jag spelade på grund av musen.

För 800 kr får du en stabil men inte fantastisk mus. Om du har behov av att kunna spela med flera programerbara knappar så tror jag att detta kan vara ett mycket intressant alternativ för dig.

Vill du ha en ny mus som har programmerbara knappar utan att de går till överdrift kan HyperX Pulsefire Rapid vara något för dig. Den har elva stycken knappar som går att programmera för alla sina spelbehov. Det är samtidigt en lågviktsmus som endast väger 95 gram Det är helt klart så att HyperX har satsat på spelare som spelar MOBA eller MMO när man gjorde denna mus. Samtidigt är det en mus som känns som en riktigt spelmus. Den är inte stor och tung utan mer mellansegment som inte väger så mycket. Faktum är att den kändes riktigt bra…

Review Overview

Betyg

70

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.