HyperX Cloud Revolver

cloudrevolver1

Headsetet Cloud Revolver från HyperX är tydligt riktat mot den seriösa gamern. Som sådan vet man hur viktigt det är att lurarna är sköna nog att ha på sig länge och dessutom måste ljudkvalitén vara bra.

För två år sedan lanserades headsetet Cloud och överraskade många med att vara ett bra och prisvärt headset som fortfarande står sig bra än idag. Upplevelsen av Cloud gjorde att förväntningarna på Cloud Revolver var höga och ljudmässigt är Cloud Revolver ingen besvikelse. Visst det är ingen premium Hi-Fi-lur, men det kan man inte förvänta sig för cirka 1100 kr heller.

 cloudrevolver2

Cloud Revolver är inte ett nätt headset. Med sina metallbågar som skapar stabilitet passar det de flesta huvudstorlekar. Det kopplas in med 3,5 miliimeterskontakt med en lång flätad sladd som inte snurrar ihop sig. Sladden slutar i en volymkontrolldosa och en en meters sladd från headsetet kopplar in mot dosan. Headsetet fungerar till samtliga plattformar och är givetvis lätt att koppla in.

Det som är uppenbart direkt du får Cloud Revolver på huvudet är hur skönt det är. Hörlurarna täcker över öronen och sluter med minnesskum mot huvudet. Det går att ställa in maximal komfort och det är lätt att överleva ett LAN i dessa lurar. Mikrofonen är avtagbar och böjbar till viss del. Jämfört med mikrofonen som följer med Lucid Sound LS 30 är den mindre justerbar och ljudet är inte lika bra även om den brusreducerar bra.

cloudrevolver6

Det största problemet med Cloud Revolver är metallbågarna på toppen som leder in minsta vibration i lurarna. Stöter man till bågen eller vill bara justera in mikrofonen så förstärks ljudet markant genom bågarna. Det gäller att sitta still när man spelar. En annan mindre sak som stör är kopplingen mot volymkontrollen sitter på ovansidan av dosan. Det har hänt mer än en gång att jag råkat dra ut kontakten någon halvmillimeter och helt plötsligt varit utan ljud till mikrofonen. Det tog lite tid innan jag listat ut att det var där ”felet” var. Det här sker dessutom kanske främst för att sladden fram till dosan är 1 meter lång vilket gör att dosan hänger och svänger rätt ofta.

Ljudet i Cloud Revolver är mycket bra och det beror på att 50mm högtalare används för att leverera ett ljud med stuns och dynamik. Ljudet är välbalanserat utan att vara skarpt. Det är viktigt att tänka på hur man driver lurarna och det kommer låta olika om man kör via PCn, stereon eller en mobil enhet. Att lyssna på musik i lurarna är riktigt trevligt faktiskt. I spel är Cloud Revolver mycket bra. Även om det inte är ett surround-headset så går det att få bra upplösning och riktning i ljudet. Det går lätt att utskilja fotsteg i Counterstrike eller flåsande bestar i mörkret i Doom.cloudrevolver4

Även om det finns förbättringar från Cloud har Cloud Revolver några störmoment som gör att det blir svårt att sätta full pott. Ljudmässigt är det en mycket bra lur, men mikrofonen borde vara bättre. Cloud II med USB är fortfarande en riktigt bra lur och har du en sådan behöver du inte uppgradera till Cloud Revolver.

Headsetet Cloud Revolver från HyperX är tydligt riktat mot den seriösa gamern. Som sådan vet man hur viktigt det är att lurarna är sköna nog att ha på sig länge och dessutom måste ljudkvalitén vara bra. För två år sedan lanserades headsetet Cloud och överraskade många med att vara ett bra och prisvärt headset som fortfarande står sig bra än idag. Upplevelsen av Cloud gjorde att förväntningarna på Cloud Revolver var höga och ljudmässigt är Cloud Revolver ingen besvikelse. Visst det är ingen premium Hi-Fi-lur, men det kan man inte förvänta sig för cirka 1100 kr heller.   Cloud Revolver…

Review Overview

Betyg

75

About Mats Lundberg

Har sett film sedan barnsben och genrer som ligger närmst hjärtat är sci-fi, thriller och crime. Ser gärna TV-serier men har blivit mer kräsen på senare år och det krävs mer för att hålla mig intresserad. Manus med genomtänkt karaktärsutveckling och smart berättande lockar mest. När grabben blev med PS4 för någon julafton sedan har jag börjat spela konsoll. Jag fortfarande en "learning curve" med handkontrollen, men det tar sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.