Helgens streamingtips: The Act

Helgen närmar sig och förhoppningsvis har du lite tid att se en tv-serie eller film. Vårt streamingtips inför helgen är tv-serien The Act som du kan se på HBO eller Hulu. The Act har en del fiktiva detaljer men bygger på den sanna historien om Dee Dee Blanchard och hennes dotter Gypsy.


Den verkliga Dee Dee Blanchard insisterade på att hennes dotter led av en lång lista av sjukdomar som cancer, epilepsi, astma och läkarbesöken var oändliga. Dee Dee berättade för vänner och grannar att Gypsy, som var tonåring, var som en 7-åring och inte kunde utvecklas mer. Inget av det var sant. Gypsy var offer för Münchhausen by proxy som utfördes av hennes mamma. 

Skådespeleriet av Patricia Arquette som Dee Dee och Joey King som Gypsy är otroligt bra. Serien är intressant, skrämmande och viktig. Efter du sett The Act kan du även se dokumentären Mommy Dead and Dearest som handlar om samma fall, finns också på HBO. 

Ha en underbar helg!

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.