Hårdvarusvepet vecka 45

Här samlar vi alla veckans hårdvarunyheter som vi tyckte var intressanta.

Bygger du en dator som är SFX men vill fortfarande ha det absolut mest krävande i den? Då har Silverstone en PSU för dig. Hela 1000W klarar denna. Den är också 80 Plus Platinum certified och har alla kontakter du kan tänka dig vilja ha. Priset är ännu okänt, samma sak med releasedatum.

AMDs Ryzen 5000-serie är den nya standarden för den som vill bygga en riktigt bra speldator. Tyvärr visar det sig att det inte är så enkelt att få tag på dem. Nu när de släpptes i USA så sålde de slut på ett par minuter och var sedan snabbt uppe på Ebay till ett betydligt högre pris. Om du inte vill betala okerpriser ser det dock mörjt ut då AMD har svårt att hinna producera. De flesta kommer nog få vänta tills nästa år innan de får tag på dessa chip.

På tal om nästa standard. Är du sugen på en ny Playstation 5 men har inte förhandsbokat? Då kommer du nog inte att kunna få tag på en i år. Många affärer både här i Sverige och utomlands rapporterar att de inte kan garantera att du kommer kunna köpa en maskin innan jul. Sony själva har gått ut och sagt att maskinen kommer finnas tillgänglig online men oklart hur många enheter. Tidigare har det kommit rapporter om både botar som förhandsbokar och att Sony har problem att hinna producera enheter i tid. Här i Sverige verkar det dock som att det kommer gå att få tag på Xbox Series X om du är sugen på en sådan.

Om du köper en Sony Playstation 5 kan det vara bra att känna till att lagring på den kan vara lite knepig. PS5 har 667 GB av tillgänglig lagring internt och den som spelar moderna spel vet att de inte räcker långt. PS5 har en expansionsport för hårddiskar men dessa kommer inte vara tillgängliga från dag 1. Du kan fortfarande koppla på en extern hårddisk men det är oklart hur snabba spel från dessa kommer att vara.

I mer tråkiga nyheter så säljer SEGA sin arkadavdelning på grund av COVID-19. Även om bolaget går bra och tjänar pengar på sina spel så har deras japanska arkadavdelning gått riktigt tungt då folk inte har kunnat komma och spela som de brukar. Därför ser man nu inget annat alternativ än att sälja av verksamheten. Ryktet säger att man har sålt 85% av avdelning och har kvar en lite del för framtida utveckling.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.