Hårdvarusvepet vecka 43

Här samlar vi alla veckans mest intressanta hårdvarunyheter.

Hyper X kommer att göra sina hörlurar HyperX Cloud II trådlösa. De får samma design, komfort och hållbarhet men nu utan några sladdar. Självklart får de också 7.1 virtuells surroundljud och 53 mm drivers för den bästa spelupplevelsen. Man lovar trådlöst upp till 20 meter och en batteritid på 20 timmar. Headsetet kommer vara kompatibelt med PC, PS4 och Nintendo Switch och lanseras i Sverige i januari.

Intresserad av en laptop som även kan fungera som surfplatta? Då kan Acer Chromebook Spin 513 vara ett alternativ. En 13 tums skärm med full HD som också att använda som platta. Eftersom maskin kör Chromes OS fungerar den bra i båda lägena utan större problem. Minnet är 128 GB och batteriet räcker cirka 14 timmar. Kommer komma under våren och riktpriser är 400 dollar.

Funderar du på att köpa en Xbox Series X eller S och komplettera med en extern hårddisk för äldre spel? Då kan det vara bra att känna till att Microsoft har meddelat vad kraven på dessa kommer att vara. Minst 128 GB och USB 3.0 krävs för att Xbox skall kunna hitta och använda den. Anledningen är så klart hastighet. MS vill kunna använda de 2,4 GB/S som den nya interna hårdisken kan hantera och då krävs minst detta. Även om nya spel för Series X/S inte kan installeras på en extern hårrdisk visar tester att du får ungefär samma hastighet på laddningstider på en extern hårddisk när det gäller spel. Så med tanke på vad den officiella hårddisken kostar kan det vara värt att fundera på.

Förra året visade LG upp en OLED som gick att rulla upp. Nu har man släppt priset för detta monster till tv och det är priset så galet dyrt som kan tänka sig. 100 miljoner Won eller 772000 kronor. Men du får en 87 tums OLED som på tio sekunder rullar ner och försvinner. Ett måste för alla som är galet rika och råkar bo i Sydkorea.

En intressant nyhet är att Sony meddelade i veckan att fläkten på Playstation 5 kommer att variera i hastighet beroende på spel. Den kommer nämligen att kontrolleras av mjukvara i APU och justeras vid behov. Det innebär också att Sony kan välja att uppdatera denna mjukvara vid behov. Med tanke på hur mycket visa modeller av Playstation 4 lär visar det att Sony verkligen försöker skapa en tyst maskin.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.