Hårdvarusvepet vecka 40 2020

Detta är något nytt på Filmfenix där vi samlar ihop de mest intressanta nyheter från veckan när det gäller hårdvara och publicerar dem i ett inlägg. Så låt oss titta på vad som hänt under veckan.

Nu på söndag släpps Roccats Elo™ Series PC-gamingheadseten i Sverige. De kombinerar Roccats tyska design och innovation med Turtle Beachs ljudexpertis. Du får deras ProSpecs™-glasögonvänliga teknologi samt högkänsliga TruSpeak™-mikrofon. Och för den som vill tävla har Elo Air rtle Beachs Superhuman Hearing®-ljudinställning för bästa möjliga tävlingsförutsättningar. Som vanligt när det gäller Roccat ser det ut att bli prisvänligt för konsumenten. Elo X Stereo landar på 549 SEK, Elo 7.1 USB på 749 SEK och trådlösa Elo Air på 1099 SEK. Samtidigt släpps också ROCCATs Vulcan-serie tangentbord, Vulcan TKL, samt den överdimensionerade musmattan Sense AIMO XXL.

Många inklusive jag har verkligen sett fram emot Geforce RTX 3000-serien och vad den kan erbjuda oss spelare. Och även om Geforce RTX 3080 och RTX 3090 nådde marknaden först var vi många som väntade på mellansegment i form av Geforce RTX 3070 som skulle ha kommit ut den 15 oktober. Men nu meddelar tyvärr Nvidia att man skjuter upp denna lansering. Anledingen? Att säkerställa god tillgänglighet från start. Så istället får vi vänta tills 29 oktober innan vi kan lägga vantarna på dessa. Med tanke på att ryktet säger prestandavinst på 60 % jämfört med RTX 2070 kanske det är värt att vänta.

Mer tråkiga nyheter är att Google har nu officiellt slutat att stödja Daydream VR. Daydream VR lanserade 2016 till android telefoner som ett sätt att se på VR via telefonen. Men produkten tog aldrig fart och Google har nu officiellt slängt in handduken. Även om VR inte är dött än, på PC verkar VR leva och frodas visar det hur nischad produkten ändå är. Samtidigt VR för telefoner har inte känts som den hetaste produkten där ute.

Corsair K100 RGB är ett nytt tangentbord med fokus på spelare. Den erbjuder en polling hastighet på 4000 Hz. Detta är hur snabbt ett nedslag registreras och brukar ligga runt 1000 Hz. De mekaniska brytarna klarar 150 miljoner nedslag, slaglängd om 1 millimeter och motstånd om 45 gram. Du får också 44 belysningszoner för den som vill ha ett färgglatt tangentbord. Till detta medföljer också ett handlovsskydd som av skumbaserat material för att göra långa spelsessioner bekväma. Sedan kan du även programmera makron för att underlätta ditt spelande. Corsair K100 RGB har ett riktpris om 2 790 kronor och finns tillgänligt på deras webbutik.

Google kommer att släppa helt nya Cromecast-enheter under hösten/vintern. Med dessa medföljer nu även en fjärrkontroll som du kan använda för att navigera. Antingen via knapparna eller Google Assistant så du kan prata. Det finns även dedikerade knappar för Netflix och Youtube. Och tre snygga färger. Riktpriset är 49 dollar i USA och lansering i Europa sker senare i år. Samtidigt släpper man också Google TV som är en tjänst som samlar alla appar som streaming på ett ställe.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.