Ha den äran, Quentin Tarantino

Min absoluta favoritregissör Quentin Tarantino fyller 56 år idag! Vår kärlekssaga började när jag var 17 år, året var 1995. I videohyllan stod en film med ett väldigt coolt fodral och ett väldigt konstigt namn, Pulp Fiction! Någon hade sett den och tyckte den var bra. Så vi hyrde Pulp Fiction och Don Juan DeMarco, en ganska märklig blandning men det var väl de hetaste filmerna just då.
Jag minns väldigt lite av filmen Don Juan DeMarco medan Pulp Fiction förändrade hela min världsbild. Det var definitivt den coolaste film jag någonsin sett, jag hade aldrig sett något liknande. Dagen efter såg jag den en gång till för ickelinjärt berättande i denna form var något helt nytt för mig.
Jag har följt Quentin sedan den dagen 1995. Han gör inte film så ofta men han gör det alltid väldigt bra. Alla är inte lika förtjusta i hans filmer (som jag är) men han lämnar väldigt få oberörda. Hans senaste film The Hateful Eight hade premiär 2015 och nu fyra år senare sitter jag och väntar och väntar på att hans nionde film Once Upon a Time in Hollywood ska ha premiär. 
Pulp Fiction fick mig att inse att film kunde berättas på så många olika sätt, och det var den filmen som startade mitt riktiga filmintresse. Quentin Tarantino bidrog till att jag började studera film och han bidrar till att jag skriver här på Filmfenix. Och jag slutar aldrig förundras över det han skapar genom manus, foto, regi, miljöer, dialoger, skådespelare, genrer och framförallt hans ständiga hyllning till filmmediet.
Quentin Tarantino och Pulp Fiction kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och det är fortfarande min favoritfilm. 
STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MIN ÄLSKADE QUENTIN!

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.