Ha den äran Isabella Rossellini!

Idag den 18 juni fyller den fantastiska Isabella Rossellini 68 år! STORT GRATTIS! För mig är hon den vackra sångerskan i filmen Blue Velvet från 1986, hon har även en mindre roll i Wild at Heart (1990) båda regisserade av David Lynch. Hon är dotter till två av filmvärldens största namn, Ingrid Bergman och den italienska filmregissören Roberto Rossellini. Isabella gjorde sin filmdebut i Vincente Minnellis Nina från 1976, en film som hon spelade i tillsammans med sin mamma Ingrid Bergman.

By Tabercil from Canadian

Isabella har en gedigen karriär, när hon var 28 år blev hon världskänd som fotomodell, då hon fotograferades för modetidningen Vogue, efter det följde en lång karriär som representant för kosmetikaföretaget Lancôme, där hon fortfarande arbetar. Men hon är inte bara fotomodell och skådis, hon har även regisserat och skrivit manus till flera tv-serier och filmer, och hon arbetar även som ambassadör för Unicef.
Ett av mina favoritminnen av Isabella är från tv-serien Vänner, i avsnittet där dom pratar om vilken kändis dom har som frikort och Ross säger Isabella Rossellini, och då kommer hon in på deras café, och Ross gör bort sig i vanlig ordning 🙂

Ingrid Bergman med sina barn Roberto, Isotta och Isabella. Foto: Vittorio Zunino Celotto
Ingrid Bergman med sina barn Roberto, Isotta och Isabella. Foto: Vittorio Zunino Celotto

När det gäller hennes personliga liv, så var hon gift med Martin Scorsese 1979–1982 och Jonathan Wiedemann 1983–1986, dom har dottern Elettra (som också arbetar som modell). Isabella Rossellini var även sambo med David Lynch 1986–1990. Och något som förmodligen få känner till är att hon har en tvillingsyster Ingrid Isotta Rossellini, samt en äldre bror Renato Roberto Giusto Giuseppe Rossellini och en äldre halvsyster Pia Lindström.

Så igen! Ha det äran Isabella Rossellini!

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.