Roberts p-rulle

Är du här och läser detta är du troligtvis ett fan av Robert Gustafsson. Det är lite här som en recension om en Gustafsson-samling blir både intressant och delvis ointressant. Är du inget fan av honom som komiker kommer du troligtvis inte heller att läsa denna recension och nog inte köpa denna dvd. För er som är intresserade skall jag därför titta närmare på hur den står sig mot tidigare samlings-dvd:er och om den är värd er tid.

Roberts P-rulle kan i det närmaste beskrivas som en youtube-playlist av komikerns roligaste framträdande och sketcher under de senaste åren. Vi får se inslag från olika tv-framträdande och även inslag från flera shower han deltagit i. Under min uppväxt hade min familj flera vhs-band i liknande utformning och de gick som på repeat tillsammans med Killinggängets fantastiska Nilecity. Under senare åren av mitt liv har jag väl inte sett särskilt mycket av Gustafsson får jag erkänna. Därför gav denna dvd mig en påminnelse om Roberts storhet som svensk entertainer. Han blandar hysterisk komik med skickligt karaktärsskådespeleri av rang.

På dvd:n ser ni Robert göra framträdande i Time Out, Parlamentet, Hellenius hörna, Morran och Tobias samt inslag från fler olika andra sammanhang som komikern dykt upp i. Ett orosmoment för mig var att jag misstänkte att det skulle lånas friskt från tidigare utgivna samlingar. Min misstanke visade sig vara helt felaktig. Visst kände jag igen enstaka sketcher men det är rätt väntat i dagens Youtube-samhälle. Har ni inte redan gett bort den i farsdagspresent kanske det är en trevlig samlings-film att ge bort i julklapp? Känner du någon som är ett Gustafsson-fan är detta en klockren present. Är du ett fan själv? Ja, då borde du verkligen se denna samling! Den enda frågan som kvarstår från mitt håll är varför detta är en dvd och inte en blu-ray?

Är du här och läser detta är du troligtvis ett fan av Robert Gustafsson. Det är lite här som en recension om en Gustafsson-samling blir både intressant och delvis ointressant. Är du inget fan av honom som komiker kommer du troligtvis inte heller att läsa denna recension och nog inte köpa denna dvd. För er som är intresserade skall jag därför titta närmare på hur den står sig mot tidigare samlings-dvd:er och om den är värd er tid. Roberts P-rulle kan i det närmaste beskrivas som en youtube-playlist av komikerns roligaste framträdande och sketcher under de senaste åren. Vi får se inslag…

Review Overview

Betyg

80

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.