Guitar Hero Live

guitar-hero-1Efter en 5 års frånvaro gör Guitar Hero-serien comeback. Flipp eller flopp?

Nyheterna i Guitar Hero Live är uppenbara så snart jag plockar upp gitarren ur sin förpackning. Istället för en ensam rad av färgglada knappar har halsen nu fått två intilliggande rader med tre diskreta knappar vardera. Denna nya utformning gör ett betydligt bättre jobb med att förmedla känslan av att spela gitarr än spelseriens tidigare instrument lyckats med, men medför också en högre inlärningskurva om jag tar steget upp från de lägsta svårighetsgraderna. Den grundläggande spelmekaniken är dock relativt oförändrad, och precis som tidigare så handlar det fortfarande om att taktfast låta flinka fingrar matcha gitarrens knappar med de symboler som rullar på skärmen.

Guitar Hero Live har även genomgått en välbehövlig visuell uppfräschning. Borta är alla karikatyrartade rockstjärnorna och animerade banden från tidigare spel, då det i 2015 års upplaga av Guitar Hero istället bjuds på riktiga videosekvenser presenterade ur förstapersonsvy. Ett lyckat drag som både ger spelet en mer estetiskt tilltalande inramning och hjälper till att skapa en illusion av att stå på scen framför en förväntansfull publik. En publik som dessutom reagerar med burop eller jubel beroende på hur väl jag sköter mig.guitar-hero-2
Förändringarna slutar emellertid inte där utan Guitar Hero Live presenterar även ett helt nytt spelläge kallat GHTV. Detta kan i huvudsak liknas vid en spelbar musikvideokanal som serverar genrebaserade program vilka skiftar varje halvtimme. Detta är ett trevligt inslag och tillika det perfekta sättet att avnjuta Guitar Hero Live tillsammans med andra. Ni slipper allt bråk om vilken låt som ska spelas härnäst och det digra musikutbudet kommer garanterat medföra att det dyker upp låtar som både överraskar och roar. Bunkra upp med förfriskningar och tilltugg, samla vännerna och dra igång GHTV så är har ni en helkväll i musikens tecken framför er. Självklart så finns det även ett karriärläge att roa sig med, men så snart alla setlists är avklarade – och det dröjer inte länge – så är det GHTV jag återvänder till.

“Rock and roll is here to stay” sjöng Neil Young en gång i tiden. Med Guitar Hero Live blåser man nytt liv i en slumrande genre och visar att gubben nog hade rätt – även om det i detta fall bara handlar om tv-spel och plastgitarrer.

Efter en 5 års frånvaro gör Guitar Hero-serien comeback. Flipp eller flopp? Nyheterna i Guitar Hero Live är uppenbara så snart jag plockar upp gitarren ur sin förpackning. Istället för en ensam rad av färgglada knappar har halsen nu fått två intilliggande rader med tre diskreta knappar vardera. Denna nya utformning gör ett betydligt bättre jobb med att förmedla känslan av att spela gitarr än spelseriens tidigare instrument lyckats med, men medför också en högre inlärningskurva om jag tar steget upp från de lägsta svårighetsgraderna. Den grundläggande spelmekaniken är dock relativt oförändrad, och precis som tidigare så handlar det fortfarande…

Review Overview

Betyg

80

About Alexander Bing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.