Game of Thrones – The Complete Third Season

Kampen om järntronen rasar vidare när den tredje säsongen av Game of Thrones äntligen släpps på Blu-ray.

Med sina båda första säsonger cementerade Game of Thrones genast en toppplacering på listan över de mest minnesvärda tv-serierna jag haft glädjen att uppleva. Samtidigt infann sig dock en viss oro över att äventyrets fortsättning kanske inte skulle uppvisa samma kvalitet – en oro som lyckligtvis visade sig vara fullständigt obefogad. HBOs adaption av George R.R. Martins fantasysaga fortsätter att leverera sin sällsynt välbalanserade berättarkonst, ackompanjerad av storslagna scenerier.

I den tredje säsongen av Game of Thrones rasar konflikten mellan husen i de sju kungarikena på samtidigt som hotet från norr blir allt verkligare. Maktkampen intensifieras, svek och intriger serveras i överflöd, och än fler aktörer äntrar arenan. Det breda karaktärsgalleriet står även det under ständig förändring och man kan aldrig säkert veta vilka som kommer att ha mist liv och lem när sista avsnittet är till ända. I den intrikata kampen om järntronen bildar varje säsong av Game of Thrones en liten del av vad som kan liknas vid ett komplicerat schackspel fullt av långsamma, kalkylerade drag och minnesvärda konflikter. Men även om berättelsen till stor del framförs i ett ganska makligt tempo, så har man berikat varje liten del av serien med så mycket struktur och nyans att rytmen aldrig känns stillastående.

Game of Thrones är helt enkelt en exceptionellt välbalanserad tv-serie där såväl manus som skådespeleri bibehåller samma höga klass som vi blivit bortskämda med sedan starten. Likt tidigare säsonger får vi vår beskärda del av spännande vändningar och händelser som garanterat kommer att överraska och chockera. Själv fick jag plocka upp hakan från golvet mer än en gång innan sista skivan snurrat klart i spelaren. Om denna säsong är någon slags indikation på vad som komma skall, lär serien fortsätta att utveckla sin rika och engagerande värld för att leverera storartad underhållning även i framtiden.

De tidigare Blu-ray-utgåvorna av Game of Thrones har båda varit praktexempel vad gäller teknisk excellens och extramaterial, och glädjande nog så upprätthåller man sin höga standard även denna gång. Inte mindre än 12 olika kommentarspår erbjuds och den som villl fördjupa sig ytterligare får möjlighet att insupa information rörande allt från Westeros rika mytologi till de politiska drivkrafterna bakom äktenskapets helgd. För den som är intresserad av arbetet med serien kan jag dessutom rekommendera “The Rains of Castamere” Unveiled som ger en omfattande inblick i arbetet med säsongens mest omskakande avsnitt. En del av extramaterialet är exklusivt för Blu-ray-utgåvan och levereras i högupplöst format.

Kampen om järntronen rasar vidare när den tredje säsongen av Game of Thrones äntligen släpps på Blu-ray. Med sina båda första säsonger cementerade Game of Thrones genast en toppplacering på listan över de mest minnesvärda tv-serierna jag haft glädjen att uppleva. Samtidigt infann sig dock en viss oro över att äventyrets fortsättning kanske inte skulle uppvisa samma kvalitet – en oro som lyckligtvis visade sig vara fullständigt obefogad. HBOs adaption av George R.R. Martins fantasysaga fortsätter att leverera sin sällsynt välbalanserade berättarkonst, ackompanjerad av storslagna scenerier. I den tredje säsongen av Game of Thrones rasar konflikten mellan husen i de sju…

Review Overview

Betyg

100

About Alexander Bing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.