Game Night

Max och Annie har en gemensam passion som gör att deras liv har flätats samman, nämligen sällskapspel! En kväll vill Max rika bror, Brooks, ta över rodret som spelvärd. Han styr spelskutan och dess passagerare mot en oskyldig lek i form av ett detektivmysterium. Men molnen mullrar och vågorna stiger när kvällen tar en oväntad vändning och frågan är var spelet tar slut och när verkligheten tar över.

När jag fick veta att skaparna bakom Horrible Bosses låg bakom den här filmen blev jag faktiskt med ens väldigt intresserad av Game Night. Jag tyckte nämligen absolut att Horrible Bosses var rolig och de horribla cheferna är defintivt minnesvärda karaktärer. Till och med Charlie Day, som jag tycks få någon allergisk reaktion av, var ganska mild och sevänlig.

I sann Horrible Bosses-anda så tar det mesta av äventyret fart under en kväll då mycket ska klaffa. Men där Horrible Bosses är lite vassare med sin humor så är Game Night lite vassare i nästan alla andra element. Game Night är lillasyskonet av de här två och den skäms bort därefter med scener som troligtvis är mer välgjorda än den förtjänar. Detta beror på många snygga kameravinklar och inte alltför sällan bjuds vi på ett sug i magen som när vi åker i en häftig karusell. Man kan även se kreativa vinklar som gör att man många gånger tycker att bilden ser ut som ett faktiskt brädspel vilket är otroligt finurligt och förhöjer nöjeskänslan. Det märks att det inte bara är filmens gedigna brädspelare som har kul utan även filmens skapare.

En av de tre viktigaste huvudkaraktärerna i Horrible Bosses har tagits till vara på även i Game Night, nämligen Jason Bateman. En skådespelare som inte nödvändigtvis sticker ut överhuvudtaget typ någonsin. Han är lite som lösgodisbiten som ligger kvar i skålen längst, man tycker inte nödvändigtvis illa om den, men man tycker om de andra bitarna mycket mer. Jag vet fortfarande inte om jag tycker att han sticker ut tillräckligt mycket i Game Night med sin amerikanska version av svensk mellanmjölkspersonlighet och sitt, förvisso mjuka, men monotona tonläge.

Vad jag vet är i alla fall att han tillsammans med Rachel McAdams gör en riktigt rar och stark duo som jag smått avundas i deras fina tvåsamhet. En karaktär som jag däremot gillar mer är deras granne Gary, spelad av Jesse Plemons, som får det att krypa under skinnet på mig samtidigt som jag finner honom både charmig och rolig.

Vad som fattas mig, men som troligtvis är lätt att förlåta, är tematiken i filmen. Både titeln, ”Game Night”, och det uppenbara navet i Max och Annies liv är ju just spelen. Att filmen har det som ryggrad i sin berättelse faller lite i glömska mellan infall av action och lustigheter. Ett spel som blir expanderar till den här volymen gör att det inte längre känns som ett sällskapspel i goda vänners lag. Är det denna känslan man är ute efter så kanske man blir besviken men vill man bara ha sig några skratt med en mysig och stilig film så behöver man inte leta vidare.

Game Night släpptes på köpfilm 9:e juli 2018.

Max och Annie har en gemensam passion som gör att deras liv har flätats samman, nämligen sällskapspel! En kväll vill Max rika bror, Brooks, ta över rodret som spelvärd. Han styr spelskutan och dess passagerare mot en oskyldig lek i form av ett detektivmysterium. Men molnen mullrar och vågorna stiger när kvällen tar en oväntad vändning och frågan är var spelet tar slut och när verkligheten tar över. När jag fick veta att skaparna bakom Horrible Bosses låg bakom den här filmen blev jag faktiskt med ens väldigt intresserad av Game Night. Jag tyckte nämligen absolut att Horrible Bosses var…

Review Overview

Betyg

60

About Nathalie Leth

Även om inget tycks kunna rubba hennes favoritfilm Definitely, Maybe från första platsen så är jakten ständigt igång efter nya filmupplevelser. Varesig det rör sig om en prasslig chipspåse och häftig thriller eller tio kilo choklad med det senaste romantiska dramat så kan man räkna med att Nathalie redan är på plats. Om filmen dessutom är gjord av Denis Villeneuve eller har Jake Gyllenhaal i någon av rollerna så finns det inget väder som stoppar henne från att se detta på bioduken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.