Fright Night 2: New Blood

fright night 2 02

Den första filmen var en remake av en gammal 80-talsfilm. Om Fright Night 2 är en remake av uppföljaren till originalet har jag ingen aning om. När jag var barn kunde Skräcknatten-filmerna inte mäta sig med Elm Street-filmerna och The Lost Boys och har inte lämnat något avtryck alls.

Charley, Ed och Amy överlevde den första filmen och är på en skolresa i Rumänien. Charley upptäcker att deras professor (Jaime Murray, Spartacus: Gods of The Arena) är en vampyr. De söker upp Peter Vincent, som påpassligt nog spelar in sitt TV-program Fright Night där han jagar olika typer av monster i just Rumänien, och hoppas att han kan hjälpa dem.

fright night 2 01

Vid säkert tio tillfällen har jag haft Fright Night i handen när jag ska hyra filmer, men har alltid valt bort den för någonting annat. När jag tog på mig att skriva om Fright Night 2 ville jag dock se den. Men den har tydligen hunnit bli så gammal att den inte finns till uthyrning hos min uthyrare längre. Därför har jag bara Rikards recension av Fright Night och IMDb att gå på. Om jag förstått saken rätt konfronterade de tre ungdomarna vampyrer i filmen och Peter Vincent hjälpte dem. Ändå refererar de aldrig till vad som hänt dem tidigare. Eftersom samtliga skådespelare är utbytta finns det egentligen ingenting som antyder att det ens rör sig om samma karaktärer förutom deras namn. Amy har ett gigantiskt (gigantiskt!) krucifix runt halsen så jag förmodar att hon är skakad efter händelserna och vill vara på den säkra sidan. Detta gör hennes inledande reaktion på informationen om att det finns en vampyr i närheten obegriplig. De beter sig som att de aldrig stött på vampyrer tidigare vilket gör att de framstår som korkade och godtrogna. Om man tar med den första filmen i beräkningen är det lika korkat eftersom de inte mobiliserar sig ordentligt trots att de känner till faran som väntar. Varför låtsas dem som att de aldrig haft kontakt med Peter Vincent tidigare? Och varför tror inte Peter Vincent på att det finns vampyrer? Den enda förklaringen måste vara att Harry Potter gjorde en cameo i Fright Night och kastade en obliviate-förbannelse över dem. Så måste det vara.

fright night 2 04

Författaren Matt Venne har en del uppföljare på sitt CV: White Noise 2, Mirrors 2 och senare i år Leprechaun: Origins. Det enda jag sett som han skrivit är avsnittet Spooked i Fear Itself. Regissören Eduardo Rodriguez har bland annat gjort El Gringo tidigare. Det finns inte mycket jag uppskattar i Fright Night 2. Jag har sett att den kallas skräckkomedi på vissa ställen. Men med undantag för repliken ”Kiss the cross, bitch!” vet jag inte om den innehåller så mycket humor. Inte av det frivilliga slaget i alla fall. Precis som så mycket annan vampyrfiction blir det lite erotiskt mellan varven. Erotiken går i vanlig ordning ut på att kvinnor ska visa sina utfodringsbehållare. Mer unikt i just den här vampyrfilmen är att de använder sig av historien om massmördaren Elisabet Báthory. Eftersom jag är av åsikten att Ghosts hyllningslåt till Báthory är en av de bästa poplåtarna de senaste fem åren höll detta mitt intresse vid liv fram till slutet. Det var då alla förvandlades till vampyrer och badade i pool fylld av blod. Då tröttnade jag. Jag skulle hellre se om valfri Twilight-film än att utsätta mig för Fright Night 2 igen.

Den första filmen var en remake av en gammal 80-talsfilm. Om Fright Night 2 är en remake av uppföljaren till originalet har jag ingen aning om. När jag var barn kunde Skräcknatten-filmerna inte mäta sig med Elm Street-filmerna och The Lost Boys och har inte lämnat något avtryck alls. Charley, Ed och Amy överlevde den första filmen och är på en skolresa i Rumänien. Charley upptäcker att deras professor (Jaime Murray, Spartacus: Gods of The Arena) är en vampyr. De söker upp Peter Vincent, som påpassligt nog spelar in sitt TV-program Fright Night där han jagar olika typer av monster…

Review Overview

Betyg

20

About Mattias Berg

Tittar gärna på filmer från barndomens 80-tal och äldre filmer jag missat. Föredrar drama och prettofilm framför action. Ser storfilmer och försöker förstå samtiden, men misslyckas för det mesta. Favoritregissörer: Lars von Trier, Michael Haneke, P.T. Anderson m. fl. Älskar även Star Wars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.