Fredrik Gerttens Push behöver ditt stöd

Några år har passerat sedan Fredrik Gerttens senaste dokumentär, Den unge Zlatan, släpptes. Vi var på både pressvisning och galapremiär här i Malmö när det begav sig. Sedan dess har Gertten arbetat med en ny dokumentär som heter Push. Filmen utforskar vår världs problematiska bostadsmarknad. En marknad där exklusiviteten i stadskärnorna ökar och de som inte har råd att bo kvar känner sig tvingade ur hem och bostadsområden som deras familjer kan ha levt i under flera generationer.

© WG Film

I Push kommer vi att få följa Leilani Farha som är utsedd av FN att utreda varför regeringar inte uppfyller de överenskommelser de har tagit på sig. Överenskommelser som säger att regeringarna skall tillgodose säkra hem och bostäder för alla människor i sina länder. I dokumentären skildras bland annat situationen i Toronto och Barcelona.

© WG Film

Fredrik Gertten och WG Film använder sig nu av Kickstarter som verktyg för att samla in medel för att färdigställa filmen. I skrivande stund är det cirka 50 timmar kvar och 100 000 kr kvar att samla in till deras kickstarter för dokumentären Push. Med kickstarters gäller ”allt eller inget”, de närmsta 50 timmarna blir alltså avgörande för hur arbetet med filmen fortlöper. Kickstartern kan ni läsa mer om här. Trailern till dokumentären kan ni se nedan.

När filmen har premiär i vår skall vi återkomma med en recension och hoppas även kunna få till en intervju med Fredrik Gertten om möjlighet ges.

Läs tidigare Filmfenix-texter om Gerttens verk:
Den Unge Zlatan
Rapport från galapremiären av Den Unge Zlatan Malmö

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.