Football Manager 2021

Att producera spel mitt under pandemin har inte varit det lättaste. Många utvecklar har tvingats ha sin personal hemma samtidigt som möte och annat fått föras digitalt. Sports Interactive har dock lyckats få ut Football Manager 2021 i tid utan några förseningar och även lyckats lägga till pandemin i spelet. Här kommer en recension av Football Manager 2021.

Det är imponerande vad man ändå har lyckats med mitt under en pandemi. Matchmotorn är omarbetad och ännu mer fokus har lagts på interaktionen mellan dig, spelare och media. Allt för att försöka få den mest realistiska fotbollsspelet hittills.

Men det är också mycket som är oförändrat. Den sociala dynamiken och rapporterna kring spelarna finns där från förra året. När det gäller taktik och träning ser allting exakt ut som förra året skulle jag säga. Samma sak med transfers. Det finns lite kosmetiska förändringar som gör att du kan lättare kan sortera ut dina framtida stjärnspelare men annars är det inga förändringar.

Matchmotorn är som sagt var ändrad för att ge en mer realistisk känsla under matcherna. Spelarna reagerar helt enkelt annorlunda nu och kan byta taktik och anpassningssätt mitt under en sekvens. Mittbackar går fram för att bryta passningar. En yttermittfältare justerar sin position för bollen kommer annorlunda. Målvakten slänger sig för att täcka ett skott, forwarden lobbar bollen för målvakten kommit lite för långt ut. Och fasta situationer känns bättre. Sett betydligt fler mål på fasta situationer i år jämför med tidigare. Detta kanske är den bästa och viktigaste förändringen.

En viktig men mindre detalj är att du inte längre har procent över hur mycket spelare orkar. Istället har du ett hjärta som är mörk grönt, grönt, orange eller rött. Detta talar om för dig hur deras kondition är under och mellan matcher. Till det har du en pil där du ser hur deras kondition ändras. En mer ”realistisk” sätt att se på spelare och byten och det tog dig att vänja sig.

Interaktioner är stort i år. Numera använder du kroppsspråk för att förmedla dina känslor. Innan matchen, under matchen, på presskonferenser, i samtal med spelare. Ett leende på presskonferensen för att visa förtroende. En vänskaplig hand på axeln när du skall tala med din kapten. Eller flaska som flyger genom rummet för att förstärka när du inte är nöjd med laget. Kul men inget som jag bryr mig om i längden. Presskonferenserna är fortfarande tråkiga med samma frågor. Efter första säsongen skötte min assisterande dem. Kul att du han peka på spelarna när du kräver mer av dem under pausvilan men jag vet inte om gör att jag bryr mig mer. Känns mest som kosmetika som ingen bryr sig om efter ett tag.

Däremot går spelet betydligt snabbare mellan matcherna och jag behövde inte spendera 10 minuter väntandes för att komma till nästa omgång. Det var uppskattat. Överlag känns det som FM2021 är mer optimerar och snabbare överlag. Däremot så är systemet med löften ganska dålig, igen. En spelare kan kräva att jag tar in mer anfallare trots att jag fyllt laget med fyra nya anfallare under samma transferfönster, spelare reagerar negativt när jag som en mindre klubb tvingas sälja min bästa spelare trots att vägrar spela kvar. Och alla och menar jag alla blir sura om jag ändrar deras förväntande speltid. Så det ändrar jag inte för då bryr de sig inte även om de inte ens sitter på bänken, är transferlistade och skall vara ordinarie.

En youtubare som jag tittar på sa att innan han började producera videos så köpte han spelet ungefär vad tredje år. Och det är lite vad känner. Även om SI som vanligt har gjort en hel del finjusteringar så är ändå känslan efter 20 timmar med FM2021 att det är mer av samma. På inget sätt ett dåligt spel men inte heller något som tar sådana kliv framåt att det är värt att investera i om du redan har FM2020.

Att producera spel mitt under pandemin har inte varit det lättaste. Många utvecklar har tvingats ha sin personal hemma samtidigt som möte och annat fått föras digitalt. Sports Interactive har dock lyckats få ut Football Manager 2021 i tid utan några förseningar och även lyckats lägga till pandemin i spelet. Här kommer en recension av Football Manager 2021. Det är imponerande vad man ändå har lyckats med mitt under en pandemi. Matchmotorn är omarbetad och ännu mer fokus har lagts på interaktionen mellan dig, spelare och media. Allt för att försöka få den mest realistiska fotbollsspelet hittills. Men det är…

Review Overview

Betyg

60

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.