Football Manager 2018

Nytt år, nytt Football Manager. Jag brukar vara en person som kör vartannat år, antingen skaffar jag FM eller FIFA men aldrig två år på rad för oftast så är förbättringar år till år inte tillräckligt bra för att motivera ett köp. Men i år utlovade Sports Interactive en del stora förändringar så jag kände mig tvungen att testa.

Så vad är dessa förändringar? Låt oss börja med en ny matchmotor. Den skulle förändra hur vi såg på spelet och vara betydligt bättre än den gamla. Jag ser dock ingen skillnad, snarare tvärtom det verkar vara exakt samma som förra året. Kanske lite småsaker men på det stora hela känns 3D-motorn exakt likadan. Då har det skett större förändringar på resten av interfacet. Väldigt många bitar av spelet har blivit omdesignade. Taktikskärmen är helt annorlunda och det tar lite tid att vänja sig vid den. Jag är inte så säker på att den är bättre eller sämre just nu. Mycket information som finns där men frågan är om den hjälper mig på något sätt. Det blir helt enkelt för mycket information.

Sedan finns det en hel ny saker från och med i år, som dynamik. Nu har laget en dynamik där vissa spelare är viktigare än andra och ledare av truppen. Börjar dessa klaga på dig kan de snabbt gå utför och du kan få hela mot dig. Men lyckas du bygga en bra relation med viktiga spelare kan du få bra stämning i truppen vilket förbättrar resultaten. Även transfersystemet har gjorts om. Numera är dataanalys väldigt viktig och du måste ha en grupp med bra dataanalytiker för att lyckas. Vidare har du numera en budget för scouting och du kan inte åka hela världen runt utan att det kostar. Du måste välja vad du skall koncentrera dig på och små klubbar har ett betydligt mindre område som de kan hitta spelare på. En del spelare har klagat på detta då det gör det svårare för mindre klubbar att lyckas men det skapar också mer realism. Det är en svår balansgång då vi som gillar att försöka föra mindre klubbar upp till toppen kommer få det svårare att lyckas.

Man har även ett nytt skadecenter som skall ge en mer realistisk syn på hur klubbar idag hanterar skador och rehabilitering. Och AI:n skall ha förbättras så den tar mer hänsyn till andra faktorer än pengar när det gäller transfers. Så fler klausuler och du skall inte kunna lura de andra klubbarna som man kunde göra förut. Så hur fungerar det? Jodå det fungerar bättre än tidigare på många områden. Men det är inte någon wow-faktor när jag spelar, snarare tvärtom, det känns väldigt mycket som man har gjort en del små justeringar men under ytan är det samma spel. Sedan finns det små justeringar som irriterar, om du vill scouta en spelare och få en rapport måste du gå in en meny du får inte rapporten direkt i din inbox. Numera kan du bara spela med 3D-motorn, något som de fans som är hard-core har klagat på. Det finns även en hel del buggar i spelet kvar som störde mig.

Överlag är FM2018 inte ett stort kliv framåt utan snarare en serie som står kvar på samma plats och stampar. Det finns ingen anledning att köpa detta spel om du har något av de senaste årens versioner. Om du har ett spel som är ett par år gammalt så kan det vara värt att investera men annars skulle jag vänta.

Nytt år, nytt Football Manager. Jag brukar vara en person som kör vartannat år, antingen skaffar jag FM eller FIFA men aldrig två år på rad för oftast så är förbättringar år till år inte tillräckligt bra för att motivera ett köp. Men i år utlovade Sports Interactive en del stora förändringar så jag kände mig tvungen att testa. Så vad är dessa förändringar? Låt oss börja med en ny matchmotor. Den skulle förändra hur vi såg på spelet och vara betydligt bättre än den gamla. Jag ser dock ingen skillnad, snarare tvärtom det verkar vara exakt samma som förra…

Review Overview

Betyg

60

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.