Filmtips på Disney Plus Star

Disney Plus är lite bättre i Europa än i USA, anledning är Star som ger oss fler film och tv-serier, denna gång ur Fox stora bibliotek samt mer barnförbjudna filmer från Disney. Tjänsten har nu funnits ute ett par veckor så låt oss titta på när filmer att se. Här är våra fem rekommendationer på Star.

Låt oss dock börja med att säga att förvänta er inte så mycket nya titlar det är mer gamla klassiker som erbjuds här men gott om bra film.

French Connection
Låt oss börja med en av de mest klassiska filmerna från 70-talet, French Connection. Jag blir väldigt glad att Disney erbjuder filmer av denna typ. Oftast är den gammal skåpmat från tidigt 00-tal som vi sett på alla andra tjänster men här får vi något riktigt unikt och bra. Filmen bygger på verkliga händelser och visar på ett realistiskt sätt polisens krig mot narkotikan tidigt 70-tal i New York. Ett måste för alla.

Grosse Point Blank
Låt oss gå en annan väg nu, en komedi från mitten av 90-talet som många missade. John Cusack spelar en lönnmördare som åker hem till sin High  School Reunion samtidigt som han skall göra ett jobb i samma stad. Svart humor i kombination med romantisk komedi kanske inte låter så lyckat men det är det. Mycket tack vare ett smart manus och bra skådespelare. En av mina favoritfilmer från 90-talet.

The Color of Money
Martin Scorsese slog igenom stort på 70-talet men sedan hade en flera tuffa år när hans filmer inte gick lika bra och han ofta blev sågad av kritikerna. Color of Money var hans första riktiga succé hos den stora publiken och gjorde att han kom tillbaka i rampljuset. En ung Tom Cruise spelar mot en gammal Paul Newman som vann Oscar för sin roll som Fast Eddie, samma roll han gjorde 25 år tidigare. Skall ses för kemin mellan de två huvudpersonerna som är fantastisk.

Road to Perdition
Tom Hanks som mördare för maffian? Jo faktiskt och det fungerar riktigt bra. Road to Perdition är idag en bortglömd film av Sam Mendes, hans uppföljare till American Beauty. Men det är en fin film om en man och hans moral samt konsekvenserna av våld. Det är också en film som aldrig backar från sitt budskap eller att visa den fula sidan av vår värld. Inte ett mästerverk kanske men en förbannat bra film.

Rött hav
Men ibland vill man bara se något riktigt bra och inte behöva fundera så mycket. Då är Rött hav rätt val för dig. Denzel Washington, Gene Hackman, ubåt, kalla kriget vad mer kan man önska sig i en tätt thriller? Detta var en av de sista filmerna som Don Simpson och Jerry Bruckheimer producerade tillsammans och den ryker av allt som gjorde deras filmer så bra. Nationalister kan över Ryssland och skickar kärnvapenmissiler mot USA. Eller har de gjort det? När de får order om att skjuta missiler börjar en konflikt ombord på båten. Hur skall meddelandet tolkas? Och vad sa det andra meddelande som blev avbrutet? Nagelbitare till film och ett givet val en fredagskväll när man vill ha lite späninng.

Vilka filmer har du sett på Star som du rekommenderar?

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.