Filmtips för överlevare

Dagsläget i världen just nu påminner väldigt mycket om en dystopisk film, vi har drabbats av ett nytt dödligt virus, Coronaviruset. Det är ännu oklart hur det startade och hur pass farligt det är men en sak är säker, det är det enda alla pratar om just nu. Jag vill inte förminska allvaret i situationen men jag tänkte tipsa om lite filmer där mänskligheten har större problem, om du vill tänka på något annat ett tag?

The Hunger Games (2012-2015)

Jag har inte läst böckerna så när jag såg första filmen blev jag chockad (på ett oväntat sätt), det var inte vad jag väntat mig. Så *spoiler alert* barn dödar andra barn i en tävling i en väldigt sjuk dystopisk framtid. Och den enda person som kan rädda oss är Katniss Everdeen. Alla fyra filmer kan ses på HBO och Netflix.

Bird Box (2018)

En osynlig kraft driver mänskligheten till självmord, få överlever. Men en kvinna har bestämt sig för att rädda sig själv och sina barn och letar efter en plats där de kan vara säkra. Hon har förstått att om man inte ser så är man säker. Obehagligt men riktigt bra. Kan ses på Netflix.

Into the Forest (2015)

Två systrar blir strandsatta i deras hus i skogen efter ett extremt strömavbrott. Utan ström kan allting hända och vem ska du lita på. Storyn är inte så originell men känslan av att inte veta vad som händer i omvärlden går fram. Kan ses på HBO.

Annihilation (2018)

Filmen är regisserad av Alex Garland, och han vet hur man gör en dystopi, och han misslyckas inte denna gång heller. Världen håller på att slukas upp av ett skimmer som ingen rår på. Så ett gäng kvinnliga forskare och militärer skickas in för att undersöka orsaken. De hamnar i en annan värld innanför skimret. Kan ses på Netflix.

The Divergent Series (2014-2016)

Ännu en filmserie som bygger på en bokserie jag inte läst, men jag har sett filmerna. I en futuristisk värld där samhället är uppdelat i fem fraktioner, måste varje person som blir vuxen välja en fraktion och åta sig den för livet. Men om man är en divergent kan man aldrig passa in och man måste dölja sin status. Samtliga filmer i trilogin finns på Netflix, första två finns även på HBO.

The Book of Eli (2010)

En väldigt speciell resa genom en döende värld mot den sista platsen som kan rädda vår värld. En person kan göra det för han har den speciella boken. Varning för en väldigt mörk framtid. Filmen har fått delad kritik men jag gillar den. Kan ses på Netflix.

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.