Filmfenix Testar: Vårnyheter från Marabou

När det kommer till Marabous nyheter gäller det att hålla kolla i olika kanaler på sociala medier. Det är inte sällan som nya produkter får en tidsexklusivitet hos specifika butiker eller företag och det kan ibland vara svårt att minnas vad som egentligen är nytt. Vi har därför hittat nyheterna åt er och samlat vår testpanel.

Crisp! Peanut and toffee
En liten chokladkaka med fyllning av toffee och ett hölje av mjölkchoklad med jordnötter. Produkten påminner fjolårets Japp peanut caramell fast i mindre format. Produkten känns något obalanserad eftersom jordnötterna i princip tar allt utrymme. Fyllningen blir för mesig. Vi efterfrågar lite mer sälta och en kraftigare fyllning.

Oreo bites
Det är nästintill omöjligt att betrakta det här som en nyhet. Har ni smakat någon av alla Oreo-fusions som Marabou har släppt, vet ni precis vad det här är. Skillnaden är att ni får dessa krämiga och smöriga chokladbitar i en påse denna gången. Klart godkända men ingen nyhetssensation.

Marabou kex
När Marabou återlanserade sin kexchoklad, efter några års frånvaro, vart jag inte jätte imponerad. Cloetta har satt ribban med sin klassiska kexchoklad och Marabou har aldrig riktigt nått samma höjder. Denna 200g-chokladkakan är däremot mer intressant. Ration mellan kex och choklad väger över till fördel för chokladen. Kanske något lik Crisp-chokladkakan som släpptes i höstas men med lite sprödare bitar. En trevlig variant för er som vill ha lite krispighet i chokladkakan utan nötter.

Tycker ni det är kul att läsa om snacks, godis och annat tilltugg? Har ni önskemål eller förslag på saker vi borde testa? Maila era tankar och förslag till fredrik.malmquist(a)filmfenix.se. Håll ögonen öppna för det kommer fler ”Filmfenix testar” inom kort!

Fotnot: Samtliga tre nyheter från Marabou finns ute i handeln.

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.