Filmfenix testar: Vårnyheter från Estrella

Ni som har följt Filmfenix testar ett tag, vet att vår testpanel inte har rosat särskilt många av alla tillfälliga chipssmaker som dyker upp på butikshyllorna. Det var dock med ett höjt ögonbryn som vi mottog veckans lansering från Estrella.

Estrella lanserar veckans nyheter under temat foodtruck. Företaget ”rullar ut sin foodtruck för våren” och återlanserar sina omtyckta lökringar samt nyheterna kebab- och pizzachips. Det är kanske inte maträtterna och tillbehöret jag främst kopplar till foodtrucks. Smakerna är dock mer än välkomna och det var spännande att ta reda på hur nära maträtterna smakerna hamnat.

Food Truck: Crispy Onion Rings
Samma krispiga och spröda konsistens som ostbågar men med grillchips fantastiska löksmak. Det var ingen högoddsare att dessa snacks skulle passa mig som handen i handsken. Till skillnad från Grillchips inbillade jag mig dock att det fanns en hint av ost att finna i ringarna. När jag kikade på innehållsförteckningen noterade jag ingrediensen ”ostpulver”. Känslan är att ostsmaken tar av udden på löken och skapar en härlig och rund smak som gör det riktigt svårt att sluta äta dessa goda ringar.

Food Truck: Kebab with Garlic and Tomato
Jag är en aning partisk när det kommer till kebabchips eftersom jag varit engagerad i en grupp på sociala medier som efterfrågade just denna smak på chips. När jag nu väl har smakat chipsen kan jag konstatera:- Ja, de smakar kebab. Är de fantastiska? Nej. Men nog tusan är det här goda chips. Krispiga och lövtunna som potatischips med en tydlig smak av kebabkryddning och en liten aning hetta. Hettan blandas med fördel upp med en god kall dippsås. Ett måste att prova för alla som gillar kebab och chips.

Foodtruck: Italian Pizza
Pizzasmak behöver inte vara mer komplicerad än en nypa oregano och tomat för att det skall bli riktigt gott. Det fungerar för margherita och det fungerar för Estrellas chips. De är lövtunna precis som kebabchipsen och lika krispiga. Många tillfälliga chipssmaker kämpar med att leverera minnesvärda smaker. Dessa två nyheter visar prov på att företagen inte behöver uppfinna hjulet på nytt. Sök upp de klassiska och beprövade smakerna. De fungerar!

Tycker ni det är kul att läsa om snacks, godis och annat tilltugg? Har ni önskemål eller förslag på saker vi borde testa? Maila era tankar och förslag till fredrik.malmquist(a)filmfenix.se. Håll ögonen öppna för det kommer fler ”Filmfenix testar” inom kort!

Fotnot: Estrellas nyheter kommer ut i handeln under veckan. Tack till Estrella för varuproverna.

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.