Filmfenix testar: Plopp Chokladkaka

Nu börjar hösten närma sig, och det innebär kvartalsnyheter från Cloetta. Den här gången dök det upp ett paket extra utöver ordinarie kvartalslåda. En mycket fin låda med deras nya chokladkakor.

Plopp Mjölkchoklad smakar precis som Plopp fast utan karamellsåsen. Första smakbiten påminde rätt mycket om billig adventskalender-choklad, men smaken växte till sig och visade sig vara riktigt god. Utöver vanlig mjölkchoklad så har de även kombinerat chokladen med favoriterna Kexchoklad, Gott & Blandat och Djungelvrål.

Jag hade väntat mig sega godisbitar i chokladen, men blev glatt överraskad av de små strössel-liknande bitarna med smak av tutti-frutti respektive lakrits. Kexchokladen innehöll bitar av kex och var egentligen ingen oväntad smaksensation, men det innebär inte att den inte var god, för det var den!

Allt som allt så är samtliga smaker en välkommen nyhet. Tyvärr kan jag säga att Djungelvrål inte klår konkurrerande Marabou Black, men Gott & Blandat däremot tycker jag att alla ska prova inför kommande fredagsmys. Den fruktiga smaken gifter sig förvånansvärt bra med chokladen. 

Om jag ska rangordna de fyra chokladkakorna från minst bra till bäst så skulle listan se ut så här:
4. Plopp Djungelvrål
3. Plopp Mjölkchoklad
2. Plopp Kexchoklad
1. Plopp Gott & Blandat

About Fredrik Nyström

Fredrik Nyström
Hälsingepojk som blev skåning. Ser gärna en skitrolig komedi eller en sprängfylld actionrulle. Försöker lära mina två barn att uppskatta Disney och Pixar, utan framgång. "I don't need you to tell me how fucking good my coffee is, okay? I'm the one who buys it. I know how good it is."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com