Filmfenix testar – Oreo filled Marabou

”ÅH NEJ! Inte ännu mer Oreo…” – Är nog en tanke som en del av er redan hunnit tänka om veckans Marabou-nyhet. Själv blev jag försiktigt nyfiken eftersom jag gillar den senaste chokladkakan med Oreokakor i. Vad är det egentligen som är nytt med denna? Framförallt hur smakar den?

Skärmavbild 2016-04-07 kl. 15.21.09

Marabou har på förpackningen beskrivit nyheten som en chokladkaka med ”…bitar av kakaokex och krämfyllning med vaniljsmak…”. Själva beskrivning skiljer sig med andra ord inte särskilt mycket ifrån den du hittar på den förra Oreokakan som företaget släppte. Skillnaden är att i den nya kakan hittar du ett helt lager av Oreo istället för småbitar.  I Mondelēz International pressrelease skriver de att denna nyhet är en av de största chokladkakorna som Marabou har producerat på länge. Något som säkerligen stämmer med tanke på att den väger hela 320 gram.

IMG_7739

Smakmässigt är chokladkakan inte helt olik sitt småsyskon på 200 gram, vilket inte är helt konstigt då de i huvudsak innehåller samma sak. Skillnaden ligger i utformningen och denna nyhet är faktiskt snäppet vassare än den mindre varianten. Det finns en tydlig smak av vanilj och det intakta Oreokexet i mitten ger en härlig sprödhet åt hela kakan. I den mindre varianten på 200 gram är smaken mer åt det krispiga hållet med alla sina små kakbitar. Min tjej Emma tycker att vaniljkrämen gör att denna chokladkaka påminner en aning om Kinderägg-choklad. Vi är båda nöjda och kommer säkert köpa chokladkakan igen! (även om de kanske hade räckt med 200 gram…)

Vad tyckte du om chokladkakan? Finns det något du tycker vi borde testa? –Kommentera gärna nedan eller skicka ett mail till Fredrik.Malmquist@filmfenix.se

"ÅH NEJ! Inte ännu mer Oreo..." - Är nog en tanke som en del av er redan hunnit tänka om veckans Marabou-nyhet. Själv blev jag försiktigt nyfiken eftersom jag gillar den senaste chokladkakan med Oreokakor i. Vad är det egentligen som är nytt med denna? Framförallt hur smakar den? Marabou har på förpackningen beskrivit nyheten som en chokladkaka med "...bitar av kakaokex och krämfyllning med vaniljsmak...". Själva beskrivning skiljer sig med andra ord inte särskilt mycket ifrån den du hittar på den förra Oreokakan som företaget släppte. Skillnaden är att i den nya kakan hittar du ett helt lager av Oreo istället för småbitar.  I Mondelēz International pressrelease…

Review Overview

Betyg

80

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.