Filmfenix testar: Nyheter från Läkerol

Vi har alla olika relationer till Läkerols pastiller. Mina tidigaste minnen kring Läkerol är att jag smakade företagets viol-pastiller hos mormor och morfar som småbarn. Idag köper jag de främst när jag är småkrasslig eller bara vill ha något litet att tugga på. Med våren runt hörnet har Läkerol släppt tre nyheter och vi har testat dem.

Dentafresh Kids marknadförs som en ny produkt för den yngre målgruppen. Tanken är att dessa sockerfria pastiller skall ätas efter varje måltid för att motverka karies och plack. För oss påminde de mest om de ätbara godis-halsbanden vi sprang och knaprade på som barn på kalas. Smaken av päron finns där men som helhet känns det här mer som ett frågetecken än ett utropstecken.

Lika intetsägande som sitt gröna syskon ovan. Smaken av jordgubb känns även aningens mer konstgjord än päronsmaken. Om dessa två pastillburkar blir kvar på butikshyllorna hänger på om deras målgrupp fastnar för dem. Vi gjorde det inte.

Med en smak av äpple och fläder fortsätter den klassiska mjuka pastillen att var herren på täppan när det gäller Läkerols sortiment. Jag förstår skillnaden i målgrupp men har svårt att se situationen där jag skulle köpa Dentafresh Kids inom en snar framtid. Det är något lättare att förnimma smaken av fläder än äpple. För mig är detta en pastill jag med stor sannolikhet kommer att återkomma till.

Tycker ni det är kul att läsa om snacks, godis och annat tilltugg? Har ni önskemål eller förslag på saker vi borde testa? Maila era tankar och förslag till fredrik.malmquist(a)filmfenix.se. Håll ögonen öppna för det kommer fler ”Filmfenix testar” inom kort!

Fotnot: Läkerols nyheter finns i handeln nu. Tack till Läkerol för varuproverna.

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.