Filmfenix testar: Marabou Treats

Plötsligt händer det, man ser något som ser så gott ut att man helt enkelt inte vill vänta med att få smaka det. För mig var det så med Marabou Treats. En chokladnyhet från Marabou som i skrivande stund inte har fått något lanseringsdatum i Sverige. Jag beställde nyheterna från en finsk onlinebutik där de redan fanns i lager. Chokladboxarna kommer i smakerna Oreo och Daim. Men är de något att längta efter?

Marabou Treats: Daim
Efter att testpanelen smakat varsin chokladbit konstaterade vi alla att vi inte riktigt kunde känna av den karaktäristiska Daim-smaken. Däremot påminner chokladbitarna om Lindts krämiga fyllda mjölkchokladkulor. Det finns små bitar av hasselnöt som ger lite krisp. Sammanfattningsvis är detta en riktigt god nyhet även om smaken ”Daim” känns något missvisande. Chokladen innehåller 3,5% hasselnötskräm. Med en något högre halt kanske detta hade varit en full pott?

Marabou Treats: Oreo
Ett tag kändes det som att varannan nyhet från Marabou innehöll Oreofyllning. Dessa äggformade chokladbitar är en påminnelse om varför det var och är en så bra idé. Oreofyllningen har en tydlig smak av vanilj och kaksmulorna ger oss lite krisp. När testpanelen delade på en av chokladbitarna konstaterade vi att de knappast är helt fyllda med fyllning. Detta gör dock att denna nyhet skiljer sig från tidigare Oreo-chokladkakor genom att vara luftigare. En riktig hit helt enkelt!

Tycker ni det är spännande att läsa om snacks, godis och annat tilltugg? Har ni önskemål eller förslag på saker vi borde testa? Maila era tankar och förslag till fredrik.malmquist(a)filmfenix.se. Håll ögonen öppna för det kommer fler ”Filmfenix testar” inom kort!

Fotnot: Marabou Treats har ännu inte släppts i butik i Sverige. Om ni inte kan hålla er finns chokladen att beställa från onlinebutiker i Finland.

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.