Filmfenix Testar: Malacos fudge, bonbons & toffee

Emellanåt lanseras en ny smak av ett redan känt varumärke, andra gånger lanseras en helt ny produktserie. De senaste tre godispåsarna från Malaco är ett exempel på det sistnämnda. Under september släpptes Malacos toffee, bonbons och toffee. Varje påse innehåller flera varianter av en på påsen angiven typ av godis. Paketeringen är en aning ovanlig, helvit med en färgglad text och en förstorad bild på innehållet. Smakmässigt är godiset precis som namnet antyder, ”mixed”.

07310350121366_g1n1-jpg

Malaco Mixed Fudge – Vanilla choco & vanilla cappuchino

betyg3,5

Malacos fudge är en blandning av två smaker som befinner sig på två helt olika nivåer på smaskighetsskalan. Vanilla choco är magiskt god med en tydlig smak av både choklad och vanilj. Vanilla cappuchino skulle gärna fått vara lite kraftigare än vad den är, särskilt eftersom vanilla choco är så pass mild som den är. Om kaffesmaken varit kraftigare hade Malacos Mixed Fudge fått en fyra i betyg, nu blir helhetsintrycket en aning tamt och inte särskilt ”mixed”.

07310350121373_g1n1-jpg

Malaco Mixed Bonbons – Strawberry cream & caramel

betyg4

Den första tanken som slog mig  när jag smakade bonbons var:- ”De smakar som bumlingar… Fast mjuka och krämiga!”. För er som inte känner till bumlingar är det en klassisk karamell som finns i flera olika smaker. Till skillnad från Malacos bonbons var de hårda och innehöll ingen smaksatt fyllning. Blandningen av jordgubb och karamell känns fräsch och smakerna kompletterar varandra bra. När du tröttnat på den fruktiga jordgubbssmaken är smaken av karamell ett härligt avbrott. Slutresultatet är en riktigt god karamellpåse med en välkommen mix av smaker.

07310350121380_g1n1-jpg

Malaco Mixed Toffee – Butterscotch & choco

betyg2

Testets mesigaste deltagare är Malacos toffee. Om du är ett stort fan av toffee blir du nog lika besviken som jag när det lanseras en toffee i Sverige som är så här intetsägande. Varför välja klassiska smaker som gräddkola och choklad? Produkten innehåller ingenting du inte har smakat innan och den klassiska gräddkolan bland lösviktsgodiset är godare än denna ”nyhet”. Det är kul att att Malaco lanserat en ny produktserie men premiärsmakerna är verkligen ”mixed”.

Har ni några frågor eller förslag på andra test vi borde göra så släng iväg ett mail till: Fredrik.Malmquist(a)Filmfenix.se

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.