Filmfenix Testar: Estrellas höstnyheter

Förra veckan testade vi Estrellas nya nätchips, en försmak av den nyhetskavalkad som nu kreverat från företaget. Om ni har hängt med Filmfenix Testar ett tag, vet ni att vi sällan blivit imponerade av snacksnyheter eftersom de ofta har en tendens till att falla åt det mer experimentella hållet. Därför är det extra glädjande att detta är ett av våra test med högst genomsnittsbetyg någonsin!

Ärtiga Linschips Sourcream & Chili
Testets enda mina är inte helt ointressant. Linschips med smak av chili och gräddfil men som även innehåller ärtor. Chilismaken och hettan är tydlig men rundas av med hjälp av den krämiga gräddfilssmaken. De flesta av oss i panelen uppskattar hettan och produktens ambitioner. Tyvärr tyckte samtliga i testpanelen att eftersmaken var mindre angenäm. En sträv smak av linser med inslag av ärtor. Vi vill dock ge Estrella en eloge för att chipsen är veganska. Påsen innehåller 100 gram chips.

Triple Onions Tomato & Cheese
Grovräfflade grillchips med en twist? Det tycker vi är en rättvis beskrivning av denna nyhet. Chipsen behåller tidigare Triple Onions-släpps runda löksmak och kompletterar med ost och tomat. Resultatet? Krispiga chips med en snällare löksmak än grillchips. Ost- och tomatsmaken gör att löksmaken känns mindre påtaglig och resulterar i att detta är en snacksnyhet vi gärna knaprar på länge. En spännande nyhet för alla som gillar grillchips och ost. Påsen innehåller 275 gram chips.

Linschips Roasted Onion
Hur skiljer sig denna nyhet från OLWs linschips med grillsmak? Inte enormt mycket, förutom att detta är den bättre varianten. Krispiga och goda med en tydlig smak av lök. Till skillad från linschipsen ovan har denna nyhet ingen obehaglig eftersmak. Linssmaken finns där men på ett sätt som passar bättre ihop med helheten. Vi kan bara konstatera att lök är en smak som är svår att misslyckas med. Vi rekommenderar nyheten starkt! Påsen innehåller 110 gram är veganska chips.

Linsbågar Sourcream & Onion
Testets vinnare är Estrellas nya linsbågar med smak av cheddar, lök och gräddfil. Två av testpanelens medlemmar diskvalificerade sig själva från att sätta betyg eftersom de inte gillar ostbågar överhuvudtaget. De två som gillar ostbågar blev positivt överraskade. De tycker att kombination ostbågar och klassiska Sourcream & Onion är otippat bra tillsammans. Ett stort plus är även linsbågarnas krispighet. Därför utfärdar vi ytterligare en stark rekommendation för denna nyhet. Påsen innehåler 125 gram linsbågar.

Tycker ni det är spännande att läsa om snacks, godis och annat tilltugg? Har ni önskemål eller förslag på saker vi borde testa? Maila era tankar och förslag till fredrik.malmquist(a)filmfenix.se. Håll ögonen öppna för det kommer fler ”Filmfenix testar” inom kort!

Fotnot: Samtliga snacksnyheter från Estrella släpps i dagligvaruhandeln idag, den 19/8. Inklusive nätchipsen som förlanserades på Hemmakväll den 1/8.

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.