Filmfenix Testar: Chokladnyheter från Cloetta

Cloetta levererar sensommarens nyheter som bjuder på en perfekt blandning för stora och små. Jag älskar Plopp Original och är skeptisk till de tidigare smaksatta versionerna, så som rabarber och kaktus/päron. Därför testar jag dessa nyheter med försiktighet. 

Plopp Polka


Plopp Polka är den variant som faktiskt har fångat min nyfikenhet och den smak jag verkligen har sett fram emot att testa. Doften man möts av när man öppnar förpackningen ger en liten, liten hint av pepparmint. Smaken, åh den smaken! Först den fina mjölkchokladen, och sedan toffeefyllningen. Till en början känns det som att man äter en vanlig Plopp, men sedan växer smaken av pepparmint fram, varsamt och försiktigt. Det är en perfekt touch av polkagris som så småningom dyker upp. Plopp Polka är absolut något jag kan rekommendera!

Plopp Salty Caramel


Nästa nyhet i Plopp-familjen är Salty Caramel. En kombination som jag kanske är ensammast i världen om att inte har provat ännu, även fast den kombineras med både det ena och det tredje upplever jag det som. Och trots att jag nu testar Plopp Salty Caramel så förstår jag inte riktigt hypen kring saltkaramell. Smaken är precis som vanliga Plopp, men tänk dig att du har råka lagt chokladbiten på köksbordet där du precis har saltat lite lätt. Dyrkare utav denna smakkombo kommer garanterat älska denna, men för mig så är den medioker.

Center Cappuccino


En till chokladnyhet, men inte Plopp denna gång, utan Center. Grejen med mjölkchoklad och toffeefyllning är densamma, men originalen smakar olika trots att innehållsförteckningen är nästintill identisk. Skillnaden är mängden av visst innehåll som är mer eller mindre i vardera produkt. Tillagningsprocessen är också annorlunda, vilket ger olika smakupplevelser. Center Cappuccino är inte chokladbiten för små barn. Här kommer både doften och smaken utav kaffet direkt. Tillsammans med den mjuka toffeefyllningen och mjölkchokladen så blir det nästan en magisk smakupplevelse. En perfekt balans av kaffe och kolakräm. Det är inte så att man sitter och vräker i sig en hel rulle direkt, men en bit då och då kommer garanterat göra livet lättare. Finns för närvarande bara i lösvikt, men håll utkik i chokladhyllan framöver. Den dyker troligtvis upp i rulle inom en snar framtid!

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.