Filmfenix Testar: Årets glassnyheter från GB 2018 del

Jag överraskade mina tre barn i helgen med en påse av GB’s nyheter 2018. Tre överlyckliga barn och en pappa som höll tummarna att alla glassar skulle smaka guld med tanke på priset. Vi börjar med en kort beskrivning av testpanelen:
Ebba 9 år. Vanilj är hennes favoritsmak när det kommer till glass.
Hugo 6 år. Buspojken Hugo gillar Hallonsorbet.
Felix 3 år. Minst i gänget och älskar choklad på glass.
Pappa Fredrik 30. Håller sig till det gamla gardet, så som Sandwich och Magnum Mandel.

Marabou Mjölkchoklad strut

För något år sedan så kom Marabou Mjölkchoklad som glass. En otroligt liten glass som var helt okej. Nu är det dags för nästa familjemedlem i Marabou klanen, denna gång i strut. Precis som en daimstrut utan knäck. Enkel, men ack så naggande god. Hela testpanelen höll med om det förutom Ebba som ansåg att det var för mycket choklad.

Betyg 

 

Päronsplitt Ekologisk

Päronsplitt är i sig ingen nyhet, men nu är det dags att göra den ekologisk. Vaniljglass som är täckt av päronis. Överdraget har en mer naturlig päronsmak vilket Ebba inte var speciellt nöjd med. Det smakade för lite tyckte hon. Felix tyckte inte alls om den, för den var för sur.

Betyg 

 

Hallon Smoothie Dröm Laktosfri

Ännu mer glass till de laktosintoleranta. Glassen är relativt smaklös i mitt tycke. Hugo tyckte jättemycket om sylten på glassen, vilket jag är beredd att hålla med om. Smakar som färska hallon. Dottern i hushållet verkar dock vara väldigt kräsen på smak. Denna gång smakade det för mycket hallon för hennes tycke.

Betyg 

 

Magnum Chocolate & Hazelnut praliné

Det här var, enligt mig, en enorm besvikelse. Jag tyckte inte alls om den, vilket de flesta av barnen höll med om, förutom Hugo som tyckte att konsistensen smakade bra.

Betyg 

 

 

Magnum Intense Dark Chocolate

En chokladbomb på pinne. Gillar man mörk choklad så är detta glassen som gäller i sommar. Jag skulle däremot vilja ha den i pralinformat till kaffet. En hel glass som denna blir för mycket. Barnen var av naturliga skäl inte speciellt glada i denna då mörk choklad inte är barnens favorit.

Betyg 

 

Totalt har det släppts elva stycken nya glassar i år. Vi fick tag på 10 stycken olika. Del två kommer senare i veckan.

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.