Filmfenix Julkalender: Lucka 19 Vilken streamingtjänst har mest jul?

I dessa tider så är det julstämning överallt, så även på våra fyra stora streamingtjänster. Så vi satte oss ner för att kika på dem och ställa oss frågan var får man mest jul för pengarna? Observera att vi nu pratar om julstämning och julfilmer, inte nödvändigtvis kvalité även om vi kommer att ha lite sådan i beräkning också.

Netflix

Det är inte det lättaste att hitta julstämningen på Netflix på grund av deras algoritmer och hur deras menysystem fungerar. När du går in på hemsidan finns det inte så mycket julkänsla där direkt och du är tvungen att leta upp deras hemliga menyerkoder för att hitta filmerna, även om det även går att söka på jul för att få vissa träffar. Problemet blir dock att det finns ingen bra överblick eller sammanställning av vad det har. Vad det gäller utbudet är mycket riktat till yngre barn då Netflix har ett avtal med Dreamworks och de har producerat en massa kortfilmer med jultema. Vi har tipsat om en del andra julfilmer här i en tidigare lucka.
Julstämningen:

Viaplay

Viaplay har avtalet med Disney i Sverige och det märks när man går in på deras hemsida. På hemsidan har de Jul. Juligare. Juligast. som är överfull med både gamla och nya julfilmer från Disney. Här hittar barnfamiljerna alla klassiker som Nu är det jul igen 1-3, En julsaga, Mupparna jul. Perfekt att sätta barnen framför under julstöket. För de vuxna finns det däremot inte så mycket julfilm här, de lyser verkligen med sin frånvaro. Så Viaplay är mer för den yngre publiken.
Julstämningen:

C More

C More har rykt upp sig rejält på sista året som streamingtjänst och har numera en välfungerande plattform med mycket film, framförallt om man vill se svensk film är C More det bästa alternativet. Men hur är det med julstämning? Under banderollen Äntligen jul igen! ligger C Mores alla julfilmer. Men utbudet lämnar en del att önska, detta är betydligt mer vuxen underhållning med filmer inriktade för par. Ni kan historien, en ung man/kvinna kommer till en mindre stad och finner julkänsla och kärlek. Hollywood älskar denna typ av film och C More har dem. Dock väldigt lite filmer för barn. Stort plus skall dock ges för att de har både Tomten är far till alla barnen och Fanny & Alexander.
Julstämningen:

HBO Nordic

Vad då vill du ha mer än Game of Thrones på HBO? Här finns det ingen julstämning, inga julfilmer. Men ganska mycket bra serier att bingetitta på under mellandagarna.
Julstämningen:

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.