Filmfenix Julkalender: Lucka 17 – En frostig varning

Inför julen sägs det att man skall vara snäll. Min vänskapliga handling denna vecka blir att varna alla föräldrar för Disneys kortfilm Olofs frostiga äventyr. Man skulle kunna tro kvalitetskraven skulle vara höga efter alla framgångar med Frost. Disney bevisar motsatsen med denna kortfilm.

©Disney

Trots att många föräldrar hunnit tröttna på låtarna i Disneys Frost, höll de iallafall en viss nivå. Olofs frostiga äventyr lyckas med konststycket att innehålla flera mindre minnesvärda låtar på ungefär tjugo minuter. Animationerna håller dock samma klass som Frost. Filmen handlar om att Anna och Elsa bjuder in hela Arendal för att fira jul. Till de bådas besvikelse, visar det sig dock snart att folk föredrar att fira jul med sina egna familjer och traditioner. Olof beger sig därför ut för att hitta de bästa traditionerna i Arendal för att rädda julen åt Elsa och Anna. Problemet är inte berättelsen utan genomförandet. Olof visar sig snabbt fungera bäst som sidokaraktär i långfilmerna och inte som huvudkaraktären i sin egen berättelse.

I USA fick Disney dra tillbaka filmen från bio efter att många biobesökare blev arga när de insåg att deras biobesök skulle vara tjugo minuter längre. Filmen visades innan Pixars nya film Coco som har premiär i Sverige under 2018. Om ni trots min varning vill se filmen kan ni läsa nedan om var ni kan hitta filmen.

©Disney

Var kan jag se filmen?: Olofs frostiga äventyr finns tillgänglig på Netflix och Itunes redan. Den kommer även att sändas på Disneykanalen idag och under senare delen av december.

Sändningstider:
17 december kl 12.40 och kl 14.55
19 december kl 14.20
20 december  kl 07.55
23 december kl 10.05
24 december kl 08.25
25 december kl 14.10
26 december kl 12. 35

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.