Filmfenix Julkalender: Lucka 10

Har du släktingar och vänner som vill ge ett kul spel till men är inte riktigt säkert på vad som är värt att köpa till dem? Oroa dig inte vi har några tips åt dig.

Horizon: Zero Dawn

Ett av de bättre spelen i år kom enbart till Playstation 4 och är väl värt en rekommendation. Ett spel som tar en helt nytt grep på den öppna värld-genren och gör någon annorlunda med den. I en framtidsvärld har robotar utvecklas till vilda djur och vår hjältinna försöker överleva i det nomadliv som människor numera tvingas till.

Super Mario Odyssey

Behövs det någon förklaring? Det är Mario. Nintendo flaggfigur har visserligen en historia av en hel del dåliga spel men en sak är säker när det kommer till stora lanseringstitlar brukar inte Nintendo hålla tillbaka och så inte här heller. En slags modern uppföljare till Mario 64 är detta spel både roligt och vackert att titta på. Ett spel för både gammal och ung.

Persona 5

Persona 5 är ett spel som skall upplevas inte läsas om. Efter nio års väntan kom så äntligen den femte delen i Persona-serien och det är precis så magiskt som riktigt bra j-rpg kan vara på ett sätt som få andra spelgenren klarar av. Men ett varningens finger, detta är ett synnerligen japanskt spel och kanske inte passar alla. Men för ett riktigt unikt spel är detta det självklara valet.

Resident Evil 7

Denna skräckserie har varit rejält på dekis de sista åren men med detta spelet så gör Capcom något som vi väntat och längtat på väldigt länge, ett äkta skräckspel igen. Detta är ett spel inte för de yngre släktingarna men för tonårskillen eller skräckfantasten är detta ett givet val. Många svettiga timmar framför skärmen utlovas.

Destiny 2

Om din släkting är någon som gillar att spela med andra är däremot Destiny 2 det givna valet. Detta är ett spel som dels har en bra kampanj där man kommer in i världen och sedan många timmar framför skärmen där man kan både slåss med och mot andra i kampen om solsystemet i en avlägsen framtid.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.