Filmfenix @ Comic Con Stockholm

filmfenixheader

Under förra helgen var det Comic Con i Stockholm och vi var där! Med vi syftar vi på Fredrik, Stefan, Samir, Mats och Pär. Utöver våra egna skribenter fick vi även hjälp av Svante Back och Petra Huisman som är vänner till flera av våra kollegor här på Filmfenix. Från att ha enbart haft två intervjuer inbokade, slutade lördagen med att vi genomförde cirka tio intervjuer med utställare och inbjudna gäster. Utöver dessa intervjuer spenderade vi även söndagen med att intervjua mässans besökare och att filma annat material.

I intervjun ovan pratar Fredrik med Christian Kullman som är projektledare för Comic Con i Sverige. I intervjun får du bland annat veta hur lång tid det tar att planera en mässa och vad som skedde på mässan i år. Tack till Christian Kullman för att du tog dig tiden att svara på våra frågor.

Vår gästreporter Petra Huisman fick en pratstund med en av världens mest kända cosplay-stjärnor, Linda Le aka Vampy Bit Me. Linda visade sig vara en energifylld och jordnära individ som trots sin utstyrsel och framåtanda, tidigare har varit en blyg ung individ. Idag har hon cirka 350 000 följare på Instagram och 80 000 följare på Twitter. Idag inspirerar hennes skapelser folk runt hela vårt jordklot.

En av mässans speciellt inbjudna gäster var den amerikanska skådespelerskan Naomi Grossman som främst är känd från tv-serien American Horror Story. I intervjun berättar Naomi om hur det egentligen var att spela rollen Pepper i tv-serien och vad hon sysslar med nu. Men varför gick hon egentligen upp 01:30 samma dag som hon skall vara på en stor mässa i Stockholm? Titta på intervjun ovan och få reda på det roliga svaret!

För oss som inte besökt mässan tidigare var det en positiv överraskning och ett event vi gärna återvänder till. Utöver Comic Con i Stockholm finns det även en dansk upplaga i Köpenhamn. För de som vill resa lite längre är det Comic Con i San Diego som är mest känt. En dag kanske vi även åker dit? I nedanstående youtube-klipp finns alla ovanstående intervjuer med. Det finns också med intervjuer med mässans besökare, svenska spelstudios och inslag där vi testar lite olika spel.

För er som missade årets upplaga av Comic Con kommer vi även att tävla ut en goodiebag med merchandise. Den kommer innehålla bland annat film, t-shirt, poster, tygpåsar och klistermärken. Gilla och håll utkik på vår Facebook-sida för en möjlighet att vinna.

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.