Filmfenix betygsätter streamingtjänster 2020: Netflix

Vilken tjänst är bäst i test?

Utbudet av streamingtjänster i Sverige växer för varje år. Och med anledning av att Disney+ lanserar sin tjänst i Sverige den 15 september, tänkte vi recensera de största streamingsajterna, och självklart även Disney+. Vi kommer framförallt kolla på de olika tjänsternas utbud av serier och filmer, teknisk kvalitet och pris. Idag kommer vi recensera Netflix.

Utbud av serier och filmer

Netflix erbjuder ett stort utbud av egenproducerade serier och filmer från olika länder samt inköpta serier och filmer. Dom har en stor variation av serier som täcker nästan alla genrer. En av mina favoritserier är dramathrillern Ozark med bland annat Jason Bateman och Laura Linney, som för nuvarande finns i 3 säsonger men en 4:e och sista är på gång. Netflix har även ett stort utbud av ungdomsserier, en av de bättre är 13 Reasons Why, som tar upp många tonårsproblem, finns 4 säsonger. Och senast ut nu är The Young Wallander och snart kommer Ratched som baseras på Gökboet, ska bli spännande att se! En av Netflix största succéerna senaste åren är ungdomsserien Stranger Things som redan blivit en klassiker. Om ni gillar dystopier kan jag även tipsa om den dansk-svenska serien The Rain, som jag tycker var bra, 3 säsonger. För övrigt så gillar jag serierna Sense 8 och The OA väldigt mycket, båda två dramaserier med övernaturliga inslag.

När det gäller filmer så gör dom ganska mycket tv-filmer med blandad kvalitet, men dom har även gjort en del storsatsningar senaste åren. Bland dom kan nämnas The Two Popes, Marriage Story, Roma och The Irishman som alla nominerades till flera Oscars och dom tog även hem några stycken.

Plus och minus med tjänsten

 • Enkel och välorganiserad app där man enkelt kan söka efter kategori.
 • Väldigt bra utbud av serier och filmer.
 • Möjlighet att spara och kolla på det mesta offline.
 • Flera personer kan använda kontot samtidigt (beroende på abonnemang).
 • Finns inget max antal för inloggade enheter, vilket betyder att du kan vara inloggad på mobilen, plattan, datorn och din tv samtidigt.
 • Hyfsat snabb och bra kvalité på bild och ljud.
 • Bra minne och kraschar väldigt sällan.
 • Kommer alltid ihåg var man är och ger oftast bra rekommendationer på annat man kanske vill se.
 • Spara titlar du är intresserad av till en lista.
 • Liknande titlar finns på alla serier och filmer.
 • Möjlighet att välja undertexter och ljud på flera olika språk på många av deras serier och filmer.
 • Nya serier och säsonger kommer nästan alltid hela säsongen samtidigt.

 • Bitvis långa perioder utan nya titlar, både eget och inköpt material (men det börjar bli bättre).
 • Titlar försvinner utan förvarning.
 • Personligen så gillar jag inte att dom köper upp etablerade serier som tex Sherlock och Black Mirror och kallar dom sina egna produktioner.
 • Serier på andra europeiska språk som franska, tyska, isländska eller holländska, är automatiskt inställda på att bli dubbade till engelska, så vill man ha originalspråk måste man byta. Jag tycker det hade varit bättre att det alltid var på originalspråk och att man får byta om man vill ha engelska.

Tillgänglighet och användarvänlighet

Tillgänglighet: Kan användas med smartphone, surfplatta, smart-tv, Apple TV, IOS, webbläsare, Playstation 4, Xbox One, TV-boxar, streamingspelare och Blu-ray. Fungerar väldigt bra med chromecast.
Användarvänlighet: 30 dagar prova på period för 10 kr. Du kan ha 5 olika användarkonton. Med abonnemang Basic kan du kolla på en skärm – ej hd, med Standard kan du titta på 2 skärmar med hd, med Premium är det 4 skärmar med hd.

Teknisk kvalitet på sajten

Den tekniska utvecklingen av Netflix går väldigt snabbt, det kommer ofta nya bra funktioner. Dom var även tidigt ute och är bland de största att erbjuda material i 4K för dig som vill ha extra bra upplösning. Ljudkvalitén är överlag bra.

Är Netflix värt pengarna?

Ja! Netflix är den bästa streamingtjänst jag har, och den jag har haft längst. Pris: Abonnemang från 89 kr till 159 kr per månad. Ingen bindningstid, inga extrakostnader. Väldigt bra utbud och lätt att använda. Önskvärt är lite mer inköpt material av bra kvalité.

Nästa recension av streamingtjänster kommer på måndag då ska vi titta på Viaplay!
Läs gärna även våra recensioner av:
HBO Nordic >>
C More >>
Amazon Prime >>

Vilken tjänst är bäst i test? Utbudet av streamingtjänster i Sverige växer för varje år. Och med anledning av att Disney+ lanserar sin tjänst i Sverige den 15 september, tänkte vi recensera de största streamingsajterna, och självklart även Disney+. Vi kommer framförallt kolla på de olika tjänsternas utbud av serier och filmer, teknisk kvalitet och pris. Idag kommer vi recensera Netflix. Utbud av serier och filmer Netflix erbjuder ett stort utbud av egenproducerade serier och filmer från olika länder samt inköpta serier och filmer. Dom har en stor variation av serier som täcker nästan alla genrer. En av mina favoritserier…

Review Overview

Betyg

90

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.