Filmfenix betygsätter streamingtjänster 2020: HBO

Vilken tjänst är bäst i test?

Utbudet av streamingtjänster i Sverige växer för varje år. Och med anledning av att Disney+ lanserar sin tjänst i Sverige den 15 september, tänkte vi recensera de största streamingsajterna, och självklart även Disney+. Vi kommer framförallt kolla på de olika tjänsternas utbud av serier och filmer, teknisk kvalitet och pris. Idag kommer vi recensera HBO.

Utbud av serier och filmer på HBO

När det gäller serier så är HBO i världsklass, deras egna produktioner är sanslöst bra. Jag har inte sett alla men jag har mina favoriter True Detective, The Wire, Entourage, True Blood, Big Little Lies, Game of Thrones och nyare serier som Chernobyl, I May Destroy You, Euphoria och I Know This Much is True. Dom täcker alla genrer, alla ämnen och det är alltid väldigt bra. Enda minus är väl att dom normalt sett gör för många säsonger av det mesta. En annan positiv sak med HBO är att dom har många Hulu-serier (enligt uppgift kommer vi from nästa år kunna streama Hulu även i Sverige). Och min absoluta favoritserie är Hulu och finns på HBO: The Handmaid’s Tale. Dom har även haft flera Showtime-serier som favoriterna Dexter och Billions.

När det gäller filmer så har HBO inte lika stort utbud som övriga sajter men det känns ändå som dom satsar på kvalitetsfilm och dom gör även en hel del riktigt bra dokumentärfilm.

Plus och minus med tjänsten

 • Väldigt många bra, välgjorda och nya bra serier.
 • Många bra serier från andra bolag.
 • Bra dokumentärer och kvalitetsfilm.
 • Går att ladda ner serier och filmer och titta offline.
 • Finns barnläge.

 • Man kan inte skapa konton för olika personer, dvs alla användare på konton måste kolla på samma, vilket kan bli väldigt förvirrande om man tex kollar på samma serie.
 • Dålig komprimering av tjänstens streaming.
 • Kategorierna har en konstig indelning som gör att man måste scrolla för att hitta det man söker.
 • Nya serier kommer bara ett avsnitt i veckan.
 • Väldigt ofta glömmer den var man är i ett avsnitt eller film och börjar om från början.
 • Sökfunktionen fungerar bara om man skriver exakt rätt.

Tillgänglighet och användarvänlighet

Tillgänglighet: Appen finns tillgänglig på de vanligaste plattformarna; Android, IOS, Apple TV, webbläsare, Smart TV och Playstation 4. Går att använda med Chromecast.
Användarvänlighet: Appen är lätt att använda men den saknar många funktioner som andra streamingtjänster har. Om du pausar, så stänger den av redan efter 10 minuter. Max 5 inloggade enheter.

Teknisk kvalitet på sajten

Maxkvaliteten för video är 1080p vilket hade varit helt godkänt om de hade haft bättre komprimering. Med HBO Nordics låga bitrate följer artefakter och stundtals usel bildkvalitét. Ett av de tydligaste exemplen var avsnittet The Long Night i sista säsongen av Game of Thrones som i pricip var helt osebart. Det långa mörka avsnittet var fyllt av artefakter och det som skulle vara svart var snarare grådassigt. Tjänsten kraschar ganska ofta, och det inte särskilt smidigt att snabbspola.

Är HBO värt pengarna?

HBO kostar 109 kr per månad, och eftersom jag uppenbarligen fortfarande har tjänsten så är den ju tydligen värd pengarna. Men det är också den streamingtjänst jag oftast funderar över att ta bort. Så önskvärt är att HBO uppdaterar sin app och minne så att den funkar bättre och har vanliga funktioner som olika användare och att den minns var man befinner sig i en film eller avsnitt.

Nästa recension av streamingtjänster kommer på onsdag, då ska vi titta på C More!

Vilken tjänst är bäst i test? Utbudet av streamingtjänster i Sverige växer för varje år. Och med anledning av att Disney+ lanserar sin tjänst i Sverige den 15 september, tänkte vi recensera de största streamingsajterna, och självklart även Disney+. Vi kommer framförallt kolla på de olika tjänsternas utbud av serier och filmer, teknisk kvalitet och pris. Idag kommer vi recensera HBO. Utbud av serier och filmer på HBO När det gäller serier så är HBO i världsklass, deras egna produktioner är sanslöst bra. Jag har inte sett alla men jag har mina favoriter True Detective, The Wire, Entourage, True Blood,…

Review Overview

Betyg

60

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.